A shirt for Fathers Day

 

deschidere mare

Luna trecuta, Braiconf a aniversat 67 de ani de la lansarea brandului brailean cu o expo retrospectiva cu imagini de arhiva si fotografii realizate de Andreea Macri in fabrica, la inceputul acestui an. Odata cu expozitia, Braiconf a reeditat celebra camasa cu lalea, cea pe care o purtau tatii si bunicii celor din generatia mea, in anii ’70-’80.
2

Cand am vazut camasa pe manechin, mi-am amintit de camasile tatei, perfect impaturite si aranjate cromatic pe doua rafturi din dulapul din dormitor. Sub teancul de camasi de pe raftul de sus am gasit o poezie scrisa de el la cateva saptamani dupe ce a plecat din aceasta lume. Am pastrat cateva si le-am purtat multa vreme; una era exact ca cea din fotografia asta si m-am bucurat mult sa o regasesc acum, dupa 30 de ani.

Mama si tata, gradina Turnului Londrei, 1980

Mama si tata, gradina Turnului Londrei, 1980

Pentru ca astazi se sarbatoreste Ziua Tatilor in US (Fathers Day) si pentru ca am avut unul dintre cei mai minunati tati din lume, pentru ca imi lipseste tare mult, am adus aici cateva fotografii cu Dan Pavel, tata.

Mama si tata la Londra, vara lui 1980

Mama si tata la Londra, vara lui 1980

Dupa cum observati, poarta camasa in fiecare cadru. Da, la noi in casa si tata si Opapa purtau camasi; si pijamale si halate. Despre asta insa voi scrie alta data.

Tata, acasa la Campina, anii '80 de inceput

Tata, acasa la Campina, anii ’80 de inceput

final material

Surse foto: Arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

  1. Armand Haraidun

    27 June

    Imi plac articolele dar mai ales pozele de arhiva. Pastreaza in ele un aer special.
    Iti multumesc pentru ele. Iti multumesc pentru povestile de viata. Iti multumesc pentru tot.

    Armand

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here