Playlist de carantina

deschidere mare, Nicecream

De cand ma stiu eu ascult muzica atunci cand citesc sau fac  curatenie prin casa. Doar cand aveam de facut exercitii la matematica sau trebuia sa invat notiuni mai mult de memorat decat de logica, atunci opream muzica.

Cred ca am mai scris despre asta, dar momentul in care parintii mei mi-au facut cadou radio-casetofonul ITT (1986, dupa ce am intrat in clasa a VIII-a, in acea vacanta de vara), a fost si momentul in care am simtit ca m-am maturizat. Cand incepea topul de la Vocea Americii, eram gata de dans prin camera. Radio-ul era pe jos, langa fotoliul din camera mea si ma intreb si acum cum au reusit ai mei sa il introduca in tara la intoarcerea din voiajul lor in Europa de Vest, in vara lui 1980.

In toamna anului cu primirea casetofonului  am fost in vizita in Israel si nu stiam inca (nici mama nu stia) ca 3 ani mai tarziu aveam sa emigram acolo.

Din vizita asta m-am intors cu jeans, tricouri si pantofi Adidas (second hand, de la copiii prietenilor mamei), cu postere din revista “Bravo” si cu doua casete audio: una cu albumul Sandrei, “ The Long Play“ (primul ei album, cu the hit (I’ll never be) Maria Magdalena si cealalta, cu un top MTV al anului 1985. Nu imi mai amintesc toate melodiile, dar stiu sigur ca una era “The Summer of  69” a lui Bryan Adams.

Ai mei erau la curent cu tot ce era nou in muzica. Ascultau si ei topul muzical de la Europa Libera.

E un intro prea lung, stiu, dar amintirile astea imi sunt tare dragi. Cea mai de pret amintire legata de muzica e cu mama si tata in sufrageria de la Campina, inainte de o petrecere (nu mai stiu cu ce ocazie, dar cred ca era primavara). Mamaie punea masa, mama a adus magnetofonul imprumutat de la Casa Pionierilor si la un moment dat, tata a luat-o pe mama la dans. Nici acum nu imi dau seama cum incapeau atatia oameni in camera aia la dans, si cu masa, care chiar data la o parte, mai erau si fotoliile scoica, scaune si comoda cu televizorul.

Acum ca stiti cat de mult imi place muzica, am pregatit mai jos o lista cu sursele mele muzicale in aceasta prioada, in care e mult sound, uneori in casti, alte ori in toata casa, amplificat de boxa mica dar puternica.

Claudia Nicolae

Claudia Nicolae

Claudia Nicolae, creativ de agentie de publicitate, DJ in timpul liber, my favorite DJ woman. (@bestofclaudia)

Iar aici e un mix de-al ei care imi place mult.

Cristina Caciun

Cristina Craciun e un stilist foarte bun si in plus are niste gusturi muzicale exceptionale. Intrati pe feed-ul ei de stories, pntru ca urca aproape zilnic un playlist care cere dans si alte maniere elegante. (@cristinacraciun).

Cristina playlist

 

Eugen Radescu

Eugen Radescu

Eugen Radescu, art curator si DJ pe ale carui mixuri am dansat de multiple ori, pune muzica in seara asta la Apollo 111 (@apollo111.ro), pe pagina de Facebook si de Instagram. Un live care incepe la 22:00. @eugenradescu).

Paul Dunca

Va mai recomand piesele artistului performer Paul Dunca, (@pauladunker), descoperite dintr-o alta sursa de muzici bune, Miruna Micsan. (miruna_micsan).

Nicecream FM

Apoi sunt posturile online preferate:

https://nicecream.fm si http://radio-emotion.fr, (pentru nostalgie French de litoral)

Radio Emotion

Enjoy, dragilor & stay safe.

 

Surse foto: toate cele de mai sus


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here