Povestea mea cu Gucci


Recunosc ca nu am in sifonier nicio piesa Gucci, dar asta nu ma impiedica sa scriu despre ce imi place de la acest brand cu o poveste in spate (si cat de multi mi plac povestile!).

S-a intamplat sa primesc zilele trecute de la prietena mea Ana Bucur de la Gucci Romania cateva imagini din colectia primavara-vara 2013, intitulata “Aristocratic purism”. Si da, uitandu-ma la piesele prezentate pe catwalk, parca le si vedeam pe actritele din filmele de inceput al anilor ’70, mai ales pe Sophia Loren (care este una dintre clientele fidele ale brandului).
Cred ca dintre toate colaborarile de pana acum, cel mai mult mi-a placut cea cu Tom Ford, urmata de cea actuala, cu Frida Giannini.
Ultima, poate si pentru

ca a stiut ce piese sa reinterpreteze si mai ales pentru implicarea sa in diverse programe sociale (cum este cea cu UNICEF).

Si imi mai place Giannini pentru ca asociaza brandul cu arta. Anul acesta Gucci colaboreaza cu artistul japonez Hirohiko Araki, care a creat doua ilustratii Manga inspirate de colectia Cruise 2013 si pe care sper sa le vad si in vitrina magazinului Gucci din Bucuresti, de la parterul hotelului Hilton.

Si sa nu uitam de expozitia omagiu David Bowie de la Victoria & Albert Museum, cu Gucci partenener oficial si unic.

Albumul meu Gucci:

O imagine din anii de inceput (compania a fost fondata de catre fratii Gucci in anul 1921),

la Florenta.

Sophia Loren in Gucci

Elizabeth Taylor in Gucci, 1970

David Niven in Gucci
Imaginile se afla in display-ul Muzeului Gucci din Florenta, pe care abia astept sa il vizitez intr-una dintre vacantele mele. http://www.gucci.com/us/worldofgucci/mosaic/think_forever/gucci_museo

Surse de inspiratie: Gucci Romania, http://zfashionblog.com, http://bourbonandpearls.blogspot.ro, http://www.fashionschooldesign.com, http://therakeonline.com, http://www.vam.ac.uk, http://eyeinform.wordpress.com, http://fredandgingervintage.blogspot.ro, http://www.herworldplus.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here