Colectionarii de calendare

Nu stiu daca mai exista colectionari de calendare, dar pot sa va spun ca tatal meu obisnuia sa pastreze toate calendarele pe care le primeam in fiecare an de la un cuplu de prieteni din Anglia. Stiam deja ca pe la finalul lunii decembrie, odata cu plicul de timbre, parintii mei filatelisti primeau si cate un calendar. S-au adunat calendare cu pisici, cu catei, cu trenuri regale, cu masini de epoca, cu plante, cu peisaje si lunga lista continua.

Atunci cand am emigrat, am lasat cateva calendare in grija unor prieteni de la Campina si dupa ce m-am intors in Romania, am inramat cateva file, iar tablourile respective mi-au decorat bucatariile si balcoanele apartamentelor in care am locuit de-a lungul anilor.

Apoi am dat cadou toate tablourile si nu stiu cum, dar am pastrat un singur calendar, primit in dar la finele lui 2007 de la prietena mea Mignon. Acum calendarul se sprijina de geamul camerei fiului meu pentru ca se asorteaza perfect cu o camera de copil si ii va fi mai usor ca sa invete lunile anului.

Iar eu voi pastra in arca mea cu placeri cateva dintre imaginile din acest calendar (pentru ca 2008 a fost un an important pentru mine) si cateva imagini din calendarele Campari, Lavazza si Pirelli care mi-au placut cel mai mult. Cel putin Pirelli m-a surprins de data aceasta, cu fotografii realizate de regretatul Helmut Newton in anul 1986 (un alt an bun pentru mine) si dezvaluite acum pentru prima data.

Ellen Von Unwerth pentru Lavazza Calendar 2006

Ellen Von Unwerth pentru Lavazza Calendar 2006

Erwin Olaf pentru Lavazza calendar

Erwin Olaf pentru Lavazza calendar

Eva Mendes, Campari Calendar 2008

Eva Mendes, Campari Calendar 2008

Uma Thurman pentru Campari Calendar 2014

Uma Thurman pentru Campari Calendar 2014

 

Va doresc ca fiecare dintre cele 12 luni ale noului an sa va aduca multe fotografii cu povesti interesante!

 

Surse de inspiratie foto: http://www.gotceleb.com, http://cherishedcherishedcherished.blogspot.ro, http://www1.lavazza.com, http://www.vogue.co.uk, Cristalex, arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here