READING

The After TIFF (Noemi Nespresso TIFF 2019)

The After TIFF (Noemi Nespresso TIFF 2019)

deschidere mare

Revin la fix o saptamana dupa #TIFF18, din care am prins ultimele zile de festival.

Nespresso biscuits

Scriam aici  despre ce mi-am propus sa fac in cele 3 zile. Recitind materialul, mi-am dat seama ca am reusit, in mare parte, sa fac tot ce mi-am dorit.

filme

Filme

Am vazut si mi-au placut:

La Gomera de urcat

„La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, (un politist de care imi era dor), cu Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Istvan Teglas, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

Pain & Glory

„Pain & Glory” al lui Almodovar, cu Penelope Cruz si Antonio Banderas in rolurile principale; cu o scenografie impecabila, unde veti descoperi multe referinte din arta si design: Antonio Lopez, Fornasetti, sunt doar cateva. Va las bucuria de a le observa pe celelalte.

The White Crow

„The White Crow”, regizat de Ralph Fiennes. Balet, muzica, scenografie, costume & un moment crucial din viata balerinului Rudolf Nureyev, si anume, atunci cand a cerut azil politic in Franta, in timpul Razboiului Rece.

Mo

Am ratat multe filme, printre care si „Mo”, filmul lui Radu Dragomir, cu Dana Rogoz, Madalina Craiu si Razvan Vasilescu, despre o tema actuala, din seria #metoo. L-am trecut pe lista de filme ce vor rula in cinematografe dupa festival.

cu Cristina Bazavan si Tiberiu Capudean, 6 iunie, Casa TIFF

cu Cristina Bazavan si Tiberiu Capudean, 6 iunie, Casa TIFF

II spuneam Cristinei Bazavan, cu care am mers la filmele mentionate mai sus: filmele astea au un personaj central: mama. Mai multe nu va divulg, mergeti sa le vedeti. „La Gomera” va fi pe marile ecrane din data de 13 septembrie.

Nespresso by the pool

Coffee & Food

lounge-ul Nespresso

Cafeaua Nespresso a insotit, ca de fiecare data, activarile de la TIFF, prin prezenta cu un corner dedicat, alaturi de Coffee Ambassador-ul Nespresso, la majoritatea petrecerilor specifice festivalului.

427B2526-E1E1-4F57-A0A9-77B958EFF7E7

De asemenea, ca parte din competitia Nespresso Talents, aflata anul acesta la prima editie la nivel local, dar deja cu traditie intarnationala, tot la TIFF a avut loc si Gala dedicata celor 3 castigatori – cu cele mai frumoase filme verticale alese de un juriu profesionist, format din Irina Margareta Nistor, Sonia Ionescu si Adi Hadean. Fac legatura cu „food”-ul, pentru ca tematica de anul acesta a fost „Suntem ceea ce mancam”, participantii fiind invitati sa isi spuna, intr-un scurt metraj, propria poveste in legatura directa cu arta culinara. Asadar, Adina Chitu (cu filmul “From Scratch”), Ionut Rusu (“Kitchen as a Mirror”) si Dragos Ometita (“The Heart of Savo.”) au avut parte de o seara minunata, insotita de o cina speciala pregatita de insusi Adi Hadean, alaturi de jurati si, bineinteles, de echipa Nespresso.

Alin Dorobantu si Cristian Antonescu, Piata TIFF

Alin Dorobantu si Cristian Antonescu, Piata TIFF

A fost si prima editie a VIP Lounge-ului de sine statator Nespresso, chiar in Piata Unirii (Piata TIFF), unde au loc intalniri cu regizorii si actorii prezenti la festival, dar si workshop-uri proprii Nespresso, sustinute de specialisti in domeniu (Irina Margareta Nistor, Cristian Manafu si Cristina Bazavan) – pe subiecte care leaga digitalul, emotionalul si chiar cotidianul, de inspiratia si experienta multisenzoriala a cafelei; loc in care se lanseaza carti si se povesteste mult despre filme si despre scenarii si mai ales despre ce a fost inaintea scenariului.

Nespresso Film, the judges

E tare placut sa stai in lounge, cu o cafea, sa iti planifici agenda zilei sau sa povestesti cu prieteni despre planuri actuale sau de viitor.

Nespresso lounge dtail

lounge-ul Nespresso stuff

 

Cristian Manafu, social media conference in Lounge-ul TIFF

Cristian Manafu, social media conference in Lounge-ul TIFF

Toulouse Lautrec

Ce am mai descoperit de data asta, la Cluj: la bistro-ul Toulouse Lautrec, ultima comanda de mancare se da la 23:30. Am mancat aici cea mai buna placinta cu mere & inghetata din topul meu de deserturiJ.

15BE1749-C4B1-4E7B-ADAE-6880D5D96C2B Promenada viselor

Film Exhibitions

Grace Jones, expo costume Oana Paunescu

Am mers la Muzeul de Arta Cluj Napoca sa vad expozitia de costum de film creata de Oana Paunescu, asa cum mi-am propus.

film mut

Pe aceeasi parte de etaj am descoperit o adevarata comoara. Eram cu Cristina Bazavan si cu Oana Vasiliu si am vazut afisul expozitiei „Promenada viselor” – cu fotografii si afise din filmele lui Janovics Jeno, un cineast clujean care a regizat si produs 66 de filme, din 1913 si pana la finele anilor ~30.

expo afise Casa TIFF

expo afise 2

Iar la subsolul Casei TIFF am vazut doua expozitii care mi-au placut: una de afise din filme romanesti si chinezesti din anii 70 si 80.

Muzeul fotografiilor nefacute

Cealalta expozitie, intitulata „Muzeul fotografiilor nefacute” este ilustrata de George Rosu, dupa ce 13 fotografi clujeni i-au povestit despre anumite momente pe care nu le-au fotografiat, din diverse motive.

cu Ana Morodan, expo afise Casa TIFF

Expozitiile au fost vazute de doua ori, o data pe fuga si a doua oara pe tihna, cu Ana Morodan & George Man.

Cu Ana Morodan si Gorge Man la expozitiile de la Casa TIFF

Cu Ana Morodan si Gorge Man la expozitiile de la Casa TIFF

Cluj, vedere de pe balconul hotelului Briliant

Cluj, vedere de pe balconul hotelului Briliant

Am facut aici un album cu o parte din oamenii cu care m-am vazut la TIFF, chiar si pentru 1 minut, cum se intampla cu Tiberiu Capudean sau cu Stefan Bradea, pe care ii intalneam prin tot perimetrul cinematografic clujean.

Ioana Vulpescu, Obsentum & Nespresso brunch, La Villa

Ioana Vulpescu, Obsentum & Nespresso brunch, La Villa

Cristina Bazavan si Oana Vasiliu, Muzeul de Arta Cluj Napoca

Cristina Bazavan si Oana Vasiliu, Muzeul de Arta Cluj Napoca

cu Codrin Tofan, Nespresso lounge

cu Codrin Tofan, Nespresso lounge

 

 

Acesta a fost my TIFF, editia cu numarul 18.

Gala wall inside

 

cu Tiberiu Capudean, Gala TIFF

 

Tiberu Capudean si Jonathan Agassi

Tiberu Capudean si Jonathan Agassi

Stefan Bradea

Stefan Bradea

(To be continued), cu TIFF UNLIMITED./

TIFF Unlimited

 

To Nespresso Lounge

by th pool, by Ioana Vulpescu, La Villa

by th pool, by Ioana Vulpescu, La Villa

Piata TIFF, cladire

Surse foto: TIFF Romania, Rollercoaster PR, arhiva personala.

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here