READING

I love Nespresso Romania recycle art & design...

I love Nespresso Romania recycle art & design project

Sergiu Chihaia

Acum un an, mai exact pe 19 iunie scriam aici despre programul de reciclare Nespresso, inceput acum 30 de ani si extins si in Romania, in primavara lui 2018.

Din aluminiul capsulelor de cafea reciclate se fabrica faimosul briceag elvetian Victorinox, instrumente de bucatarie, biciclete, calculatoare, ghivece de flori, cutii de bauturi, alte capsule Nespresso, panourile laterale colorate ale aparatelor Pixie Nespresso. Din capsulele reciclate sunt realizate si bijuterii si obiecte de arta, program inceput de Nespresso in 1991, in Elvetia (la putin timp dupa lansarea primelor sortimente de cafea, in 1986). In prezent, ne bucuram de programe de reciclare in 40 de tari si peste 14.000 de puncte de colectare, la nivel mondial.

Holloway

Eu am gasit cateva branduri sustenabile care folosesc aluminiu din capsule reciclate: Holloway Eyewear au niste rame de ochelari superbe.

colier Nespresso

Pe www.recyclart.org/am gasit colierul din imagine, realizat din capsule reciclate de Nespresso.

Vivalto-Lunog-necklace by Eilen Tan

Artista Elaine Tan care traieste in Singapore face bijuterii  din capsule de Nespresso. Va invit la o plimbare pe link, pentru ca sunt acolo piese muncite, cu un finisaj perfect.

Mona Lisa

Am gasit pe www.flickr.comacest mozaic cu Mona Lisa care ar locui foarte bine pe peretele din sufragerie. Sa il priveasca pe Avi mancand dulciuri pe furisJ.

Sean Avery for Nespresso

Sculptorul Sean Avery, cunoscut pentru lucrarile sale realizate din CD-uri si computere aruncate, a realizat o lucrare din capsule Nespresso, cu un sistem sustenabil de energie incorporat.

Sean Avery for Nespresso

Acestea sunt numai cateva dintre proiectele artistice care au un component comun si 100% reciclabil: capsulele de cafea Nespresso.

Alexandru Simion Boeriu, lucrare Galateca

Anul acesta, galeria de arta si design Galateca a realizat pentru Nespresso, cu sprijinul a 9 tineri artisti talentati, o expozitie care se extinde geografic intre galeria de pe Strada C.A. Rosetti 2-4 si esplanada din fata Baneasa Shopping City si în Nespresso Boutique, la parterul centrului comercial.

Obiectele de arta – sculptura, grafica, instalatie, multimedia si design de obiect sunt semnate de artistii Alexandru Boeriu, Sergiu Chihaia, Simina Filat, Miruna Gheordunescu, Nicolae Prodromou, Claudia Puşcaşiu, Daniel Rădulescu, Alexandra Rusu şi Sabina Tupan. Artistii au integrat in lucrarile lor capsulele din aluminiu Nespresso, reciclabile în totalitate.

Simina Firtat bag

Simina Firtat a realizat o geanta din capsule folosite, cu un nume sugestiv: „Reuse bag”, pornind de la ideea de DIY.

Sergiu Chihaia_The end of the world comes and you still do not know what to wear (2)

Artistul Sergiu Chihaia si-a intitulat lucrarea, care este un kimono japonez (piesa mea vestimentara preferata) instalatie pe manechin transparent si luminat din interior – „The end of the world comes and you still do not know what to wear”. Chihaia este in acelasi film cu artistul si teoreticianul canadian Tom Sherman, care spune ca ecosistemul pamantului (incluzand toate deseurile pe care le-am aruncat in mari oceane si pe uscat) reprezinta un veritabil instrument mnemotehnic care pur si simplu nu uita.

Sabina Tupan

Sabina Tupan a abordat o tema marina, in instalatia ”Not so personal fish tank”. Lucrarea este compusa in mare parte din elementele gasite, refolosite, reinterpretate si reciclate, si sunt acolo si capsule Nespresso reciclabile.

Miruna Gheordunescu _Creativitatea reciclării

Miruna Gheordunescu propune o lucrare cu portiuni de imprimare digitala.

Daniel Rădulescu – Reciclarea psihicului

Daniel Radulescu propune, cu lucrarea “Reciclarea psihicului”, un moment de reflective asupra contaminarii gandului si impactul psihic transmis din generatie in generatie.

Claudiu Puscasiu

Lucrarea lui Claudiu Puscasiu, “Naga”, este un sarpe realizat din capsule reciclate Nespresso. Sarpele este un simbol al renasterii, al ciclicitatii vietii, cu trimitere simbolico-practica la faptul ca aluminiul poat fi reciclat la infinit.

Alexandru Simion Boeriu

“Structura de rezistenta” a lui Alexandru Simion Boeriu este despre REciclarea ca structura de rezistenta a naturii, vazuta ca o datorie morala si sociala obligatorie. Materialele reciclate sunt liantul care tine laolalta “structura vietii” si reprezinta esenta progresului.

Alexandra Rusu – RE-CI-CLEA-ZĂ

“Re-ci-clea-za” este titlul lucrarii lui Alexandru Rusu, care ne aminteste inca o data sa fim responsabili si sa reciclam tot ce se poate recicla.

Nicolai Prodromov

“Earth is The Place”, ne reaminteste Nicolai Prodromov, cu un film despre un posibil viitor care ar putea duce la schimbarea atitudinii globale fata de impactul umanitatii asupra mediului inconjurator. Vorbim despre colonizarea altor planete, dar nu aceasta este solutia salvarii planetei noastre. Oriunde am merge, nu putem fi nomazi secand de resurse locurile in care traim. Numele filmului este un joc de cuvinte bazat pe titlul uneia dinte cele mai cunoscute melodii ale muzicianului vizionar, Sun Ra – “Space is the Place”.

”Earth is the Place” este un bun reminder sa fim responsabili. Orice actiune care implica reciclarea ajuta, chiar daca pare o picatura mica in universul asta mare in care vietuim.

Lucrarile pot fi admirate pana in data de 7 iulie!

http://www.galateca.ro/

final material

Si nu uitati: reciclati, reciclati, reciclati. Pentru ca “Earth is The Only Place” in acest prezent. Haideti sa respectam locul in care traim.

Surse foto: Nespresso Romania, cele mentionate mai sus, McCann PR Romania si arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here