July 23-31

 

Bauhaus superb

Ma grabesc sa scriu aici recomandarile – din ce am vazut deja si mi-a placut si ce mi-am propus sa vad in luna asta superba si interminabila.

Restul completarilor vor fi pe stories, desigur.

____________________________________________________________________

A r t s

globalworth, totemul de la fantana designed by Mircea Popescu

globalworth, totemul de la fantana designed by Mircea Popescu

#Globalworth Green Court, o noua editie cu street art  curatoriata de One Night Gallery in Strada Gara Herastrau 2-4 – stiti cladirile de pe latura Barbu Vacarescu, cele cu sediul Carrefour si Orange). E simpatic sa mananci o briosa in fata fantanii in care locuieste acum una dintre lucrarile artistului Mircea Popescu ( lucrare ce face parte din ansamblul “Community”), sau sa le faci o poza treptelor colantate de Mircea Popescu si Sweet Damage Crew; sa vezi desenele si proiectiile #PisicaPatrata și #GeorgeStanciu. O sa descoperi si lucrari ale unor angajati talentati din cladirile ansamblului. Azi mai stau lucrarile, doar azi.

Maelstrom Ioana Olahut 2 copy 2

Halucinarium

Maelstrom este o expozitie care reflecta fenomenele naturale severe din ultimii ani, cauzate de poluare. Maelstrom este un curent puternic din apele Norvegiei, o forta a naturii pe care nu o poate controla nimeni. Asa cum nimeni nu poate controla furtunile violente si ploile si diferentele de temperaturi intr-un scurt interval orar.

IOANA OLAHUT 3 copy 2

„Dacă schimbările climatice ne absorb într-un vortex, într-un haos halucinant, spre un sfârșit inevitabil? Putem salva viitorul?” – este o intrebare pusa in cor de catre              artiștii clujeni: Ioana Olăhuț, Anca Bodea,András Szabó și Matei Bocancios. Curator: Ana Negoiță.

Matei Bocancios la Halucinarium

Matei Bocancios la Halucinarium

Am avut bucuria sa vad lucrarile lui Matei Bocancios (fostul student al Ioanei Olahut) la Muzeul de Arta din Cluj, in cadrul expozitiei absolventilor Facultatii de Arta. Iar la Halucinarium sunt fix aceleasi lucrari, in miniatura, intr-un display superbisim.

Matei Bocancios la Muzeul de Arta Cluj Napoca

Matei Bocancios la Muzeul de Arta Cluj Napoca

Expoziția este deschisă publicului până în data de 11 septembrie.

Afis Josef und Josef Sibiu

Pana in 31 iulie, avem “Legături de sânge, legături de artă”, o expo cu lucrarileartiştilor vizuali Dieter Josef (Austria) şi Horst F. Josef (Germania) la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu. Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional Brukenthal, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, Ambasada Republicii Federale Germania la București, Forumul Democrat al Germanilor din România, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien.

____________________________________________

On my list: expozitiile din display  la MNAC, @mobiusgallery, @suprainfinitgallery, @sandwich.gallery, @nicodimgallery, @galeria_posibila si @muzeuldeartarecenta.

__________________________________________________________

F I l m e

Marele picnic

O noua editie @shortsup la “Marele picnic”, intre 26-28 iulie,pe Domeniul Mogosoaia. Picnic si film = o idee minunata care s-a concretizat in acest proiect devenit pentru mine un Summer darling. : https://www.facebook.com/ShortsUpRomania/

SAF Poster

Filmul „SAF”, (regizat de Ali Vatansever, coproducție Turcia –  Germania- România). Filmul care ruleaza deja in cinematografe a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto 2018, secțiunea Discovery, iar anul acesta Vatansever a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de la Ankara, unde Saadet Isil Aksoy a fost recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriță. Iar regizorul a primit și mențiunea „New Voices” acordată de juriul Festivalului Palm Springs. Din ce am citit in comunicatul primit de la prietenii de la Roller Coaster PR, este un film neorealist turc, a carui actiune se petrece in   districtul Fikirtepe din Istanbul. Avem o familie de emigranti sirieni care se integreaza in noua tara prin munca grea, griji mari si zile in care nu stiu cum va fi in viitor, dar va fi bine. „Saf” e pe lista mea de fosta emigranta.

Trailer oficial aici: https://bit.ly/2Ke8IdK

Nopti magice

“O noapte magica” este un alt film din lista mea de vara. Filmul regizat de Paolo Virzípoarta numeleimnului oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din 1990, interpretat de Gianna Nannini și Edoardo Bennato, „Nopți magice / Notti Magiche”. Imi era dor de o comedie italiana, a carei actiune se petrece in anii Cinecitta in glorie. Action: trei tineri scenaristi sunt suspectati de uciderea unui producator, chiar in noaptea semifinalei Italia – Argentina.

Trailer-ul e chiar aici:  http://bit.ly/NoptiMagice

____________________________________________________

Ce mi-a mai placut sa descopar si impartasesc cu voi:

Bauhaus paper

Unele dintre cele mai interesante newslettere pe care le primesc ( aici Irina Balan ma incanta de fiecare data cu mesajele) sunt cele legate de proiectul centenar Bauhaus, introdus in scoli din provincie. Scoala generala din Targu Ocna e in acest program minunat.

In cadrul seriei de exercitii originale ale cursului introductiv de la Școala Bauhaus, Adina Rusu, arhitect și owner al buticului de creație Lightplay, a condus elevii clasei a șasea de la Colegiul Național Costache Negri printr-un atelier de două zile de paper sculpting.

Gabriela Atanasov, Sweet Paprika

La A List Designers Boutique gasiti colectia vesela @sweetpaprikaro a Gabrielei Atanasov, cu fustele “La Isla Bonita” cu flamingos si bolerouri asortate & cosurile din paie de la @maison.mimino. Aranjamentul sta aici pana in 4 august.

 

Sense_colectie_cupro (6)

De cate ori primesc info despre un brand care foloseste materiale sustenabile, raspandesc vestea buna: Colectia Sense realizata din cupro, o tesatura inovatoare si 100% vegana, care se intretine foarte usor si potrivita pentru zilele toride de vara.

Globalworth invitatie party

Pregatesc din timp agenda de august.

Let it Summer, dragilor!

me in Sweet Parika


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here