My super power

Final de lună, un nou articol A Cincea Putere. Iar tema lui aprilie este să scrie fiecare dintre noi despre super puterea ei. 

Am întrebat câțiva prieteni ce super putere am eu și acest mic “sondaj” a avut același rezultat: “Noemi, super puterea ta este că te înțelegi cu oricine”. 

Mă rog, cu oricine mai puțin my Exs, dar nu despre asta este vorba aici, că am și eu niște limite la capitolul anduranță.

Dacă stau să mă gândesc bine, da, mă înțeleg bine cu oamenii și mă împrietenesc repede, poate de aceea și lucrez în comunicare. Și încă îmi place. Fac conversație ușor, la coadă la supermarket, la locul de joacă pentru caței din parc etc.

La orice job am avut, m-am înțeles bine cu colegii. Într-un singur loc am fost primită cu ostilitate, dar după câteva zile mă înțelegeam așa de bine cu ei, de parcă ne știam de o viață. 

Sunt people pleaser, și probabil de aceea. Dar acel people pleaser care nu face eforturi să fie așa, e de la natură. 

Mai am o super putere, de care nu știu dacă trebuie să mă mândresc: aceea de a duce lucrurile la bun sfârșit, oricât ar fi de greu, și aici mă refer la greul fizic. Ultima dovadă a fost la finalul lui februarie, anul acesta, când am avut un eveniment cu un client drag. Am mers, am socializat cu toți invitații, am stat până aproape de final, chiar dacă îmi era rău, atât de rău încât abia mă puteam ține pe picioare. A doua zi la prima oră am ajuns la urgență. Aveam pancreatită acută, de la epuizare. 

Mi-am promis să nu mai folosesc această super putere decât într-o situație extremă care ar putea avea legătură doar cu un membru al familiei mele (aici includ și câinii, desigur). 

Dar acum aș vrea să vă povestesc despre super puterile colegelor mele de la A Cincea Putere, așa cum le-am perceput eu, în toți anii ăștia de când ne știm. Mă simt mai confortabil să scriu despre alți oameni, oricând. 

Ana. Ana Bîtu. Când intră Ana într-o încăpere, se umple de soare. Știi că o să fie bine, orice ar fi. Are un stil de a vorbi, de a râde (un râs molipsitor), încât uiți de orice grijă. Și când scrie, Ana emană o stare de liniște. 

Cristina. Cristina Stănciulescu. Super puterea ei este mobilizarea. Cristina a fost cea care ne-a adunat pe toate, în primăvara lui 2020, și așa s-a format A Cincea Putere. Cristina este cea care ne dă reminderele și de cele mai multe ori vine cu propunerile de subiecte. Își folosește cunoștințele de chimie în care dizolvă anii de jurnalism și publishing. Nu poți să îi zici nu Cristinei pentru că o să creadă că glumești. 

Diana. Diana Cosmin. Super puterea ei este să te surprindă în mod plăcut atunci când ai nevoie mai mare. Diana are un fel de radar al stărilor. De multe ori mi s-a întâmplat ca Diana să îmi trimită filmulețe sau imagini care să mă facă să zâmbesc atunci când aveam nevoie de asta. 

Mara. Mara Coman. Super puterea ei: să fixeze lucruri. De la sfaturi extrem de utile (în situații de criză) până la mobilizare generală pe plan medical sau stilizare pe loc (are un dulap plin cu piese în toate culorile și nuanțele greu de găsit), Mara găsește instant soluții. 

Altfel, mai cred că toate cinci suntem super puternice. 

Te-ai gândit vreodată care este super puterea ta? 

Pot să spun că mi-aș fi dorit enorm să am alte super puteri: să pot să opresc toate războaiele și violența din lumea asta. 

Să pot să fac cumva să nu mai exista oameni și animale chinuite.

Să pot să opresc sărăcia și bolile incurabile. 

Sau măcar să căștig la loto și să pot ajuta întreaga listă de asociații pe care le urmăresc deja de câțiva ani. 

Super puterile trebuie să aibă ceva bun. Altfel nu sunt super puteri. 

Surse foto: arhiva personală, captured by @onechristina/ @anabitu, @cristinastanciulescu_official, @finesocietycurator, @maracoman / @alexgalmeanu


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here