Cum am cunoscut-o pe Ioana Dumitrescu

Ioana Dumitrescu este una dintre cele mai bune prietene ale mele, ca sa fiu mai explicita, face parte din “grupul hamsa”, adica cei cinci oameni pe care ii pot suna la orice ora din zi si din noapte. Ne-am cunoscut in urma cu opt ani, prin februarie 2004, cand a devenit cea mai tanara membra a departamentului de PR Saatchi & Saatchi. Ioana era inca studenta la comunicare si ne-am intels de minune din prima zi, chiar daca este mai tanara decat mine cu 11 ani (majoritatea prietenilor mei sunt ori cu multi ani mai tineri, ori mai in varsta decat mine).

Ioana Dumitrescu si cu mine (in perioada mea roscata), la un AdOr, in vara lui 2004.

Cand am descoperit ca suntem aproape vecine, am stabilit sa impartim taxiul zilnic. Diminetile noastre erau cele mai simpatice: amandoua somnoroase, eu cu cafeaua in poseta, Ioana cu micul dejun pregatit de viitoarea ei soacra (Doamna Dumitrescu face niste omlete senzationale si o salata de telina cum rar am mai mancat). Palavrageam tot drumul spre birou si o vreme am lucrat pe aceleasi proiecte de PR. Contul preferat al Ioanei a fost ToyotaJ. Cu putin timp inainte de plecarea ei din Saatchi, Ioana ne-a lasat mostenire o idee superba de cadou de Craciun – sa dam clientilor cate un carnet de idei Moleskine, branduit inteligent cu Saatchi & Saatchi, The Ideas Company. Cand am poposit la Tabu, in anul de gratie 2006, (si aveam un buget tres chic), am facut aceeasi miscare cu carnetul Moleskine (unul dintre preferatele mele).

Ioana Dumitrescu si Marina Moldovan in toamna anului trecut, la Paris, la targul de pret-a-porter.

Ioana si Marina o flancheaza pe Loredana Groza; la Premiile Beau Monde Globurile de Cristal, decembrie 2011, cand 109 a castigat un premiu bine meritat.

Cand Ioana si Marina Moldovan au creat brandul 109, mi-au propus sa devin PR-ul lor. A fost o mare bucurie pentru mine. Si am reusit sa nu imi incalc principiul de a face afaceri cu prietenii, pentru ca noi nu facem business impreuna, mie imi place sa le promovez brandul si ideile 109 iar fetele se pot descurca si singure fara mine, sunt sigura de asta.

Ioana este gazda perfecta. Acasa la ea si la sotul sau, Vlad, am petrecut unele dintre cele mai placute dejunuri si seri. Iar unul dintre cele mai frumoase weekenduri la mare de pana acum a fost in compania Ioanei si a Mirelei (despre care am mai scris), in urma cu aproape trei ani. Imaginati-va o dimineata de sambata in care Ioana se pregatise cu un cos de picnic incarcat cu un termos cu cafea fierbinte si muffins inca aburinde, intr-o calatorie al carei punct terminus, la Mamaia, a fost incununat cu deschiderea sticlei de prosecco (inca rece), bauta din paharele de cristal (scoase din acelasi cos perfect).

Astazi o aniversez pe Ioana, pentru ca este ziua ei. Si ii doresc sa fie sanatoasa si sa ramana la fel de incantatoare, o adevarata lady.

Pentru cei care nu au trecut pragul 109, ii invit sa faca o vizita virtuala pe site-ul cel hip, http://www.109.ro/

Surse: http://www.chicisthenewpunk.com, http://www.109.ro, revista Beau Monde, arhiva personala, imagini din revista Elle si Tabu in care a aparut Ioana, fotografiate de mine cu iphone-ul.

Ioana fotografiata de Cosmin Bumbut pentru Dosarul Tabu din mai 2008, “20 de ani, 3 generatii care incalca reguli”, un material al Ioanei Ulmeanu. Vremea era cam ca acum, londonez de ploioasa.

Ioana in Elle Romania, editia din iulie 2011, fotografiata pentru rubrica Domnicai Margescu, “Operatiunea dulapul”.

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here