READING

Le Grand Chef in vizita la Master Chef

Le Grand Chef in vizita la Master Chef

Este vorba despre Joseph Hadad, pe care il veti putea vedea in aceasta seara in emisiunea “Master Chef”. L-am cunoscut pe Yossi (asa i se mai spune) prin 1999. Eu lucram la Ambasada Israel iar el era deja chef de vreo doi ani la restaurantul Casa Vernescu. Atunci cand si-a adus familia in Romania, sotia lui, Gila, a lucrat impreuna cu mine, la sectia consulara. Din acel moment il vedeam mai des pe Joseph, care ne facea surprize culinare (asta era datorita Gilei). Nu pot uita gustul si aroma gogosilor de Hanukka (este o sarbatoare de iarna, una dintre preferatele copiilor) pe care Joseph ni le aducea, frumos asezate pe un platou si inca aburinde. Sau aroma de cus-cus, adus intr-un vas special, ca sa nu se raceasca, asezonat cu salate marocane. Cum intra pe usa ambasadei, Yossi o cauta pe Gila cu privirea iar dupa ce o gasea, nu-i mai lasa mana. Ma uitam la ei cu cata placere vorbeau despre retete, despre copii, cuplul Gila & Joseph era printre preferatele mele. Joseph nu este foarte vorbaret, de la Gila am aflat cum s-au cunoscut, la scoala de bucatari de la Haifa si apoi au lucrat impreuna o vreme, dupa care s-au nascut copiii iar job-ul lui Joseph a fost sa isi rasfete familia iar cel al Gilei, sa continue sa il iubeasca. Stiu ca a fost o perioada in care, in fiecare an Gila isi lua concediu si il insotea pe Joseph la curtea Regelui Marocului, unde gatea un meniu special de ziua Majestatii Sale. Nu stiu daca Joseph a povestit asta vreodata, este unul dintre cei mai modesti oameni pe care i-am cunsocut vreodata. Profesional, am colaborat cu Joseph o singura data, atunci cand Shimon Peres a venit in Romania la Adunarea OSCE din 2002 si a servit cina la Casa Vernescu. Joseph i-a pregatit un adevarat festin, stia exact ce ii place lui Peres.

Mai jos sunt doua link-uri despre care puteti citi pentru cine a mai gatit Yossi, eu am avut sansa sa il vad pregatindu-i Gilei (pe care a adorat-o si care din pacate nu mai este printre noi) cele mai bune delicatese. http://www.money.ro/joseph-hadad-executive-chef-casa-vernescu-intr-un-restaurant-de-lux-nota-de-plata-poate-ajunge-la-1-000_73818.html, http://www.forbes.ro/Chef-nu-sef-faceti-cunostinta-cu-bucatarii-care-castiga-mai-mult-decat-manageriii_0_888.html

In seara asta ma uit la “Master Chef”, ca de fiecare data, cu mare placere. M-a prins emisiunea asta excelent realizata, chiar daca pentru mine bucataria este locul in care imi pregatesc cafeaua, imi hranesc catelul si mai fac clatite, atunci cand vin prietenii in vizita (se pare ca la asta am talent). Abia astept sa vad ce le pregateste Joseph concurentilor, in tandem cu chefii Catalin Scarlatescu, Sorin Bontea si Florin Dumitrescu. Si as vrea sa castige Simona Paslaru, mi-e tare draga. Mereu mi-au placut oamenii de echipa si din cate am vazut, face parte din aceasta liga rara.

Surse foto : http://www.feminis.ro, http://www.casavernescu.ro

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here