READING

Super eroii lui Alin Panc si Pasarea Maiastra de l...

Super eroii lui Alin Panc si Pasarea Maiastra de la Vellant

Fix acum doua luni, intr-o discutie cu prietenele de la Antz / eroiiromanieichic/1000desfaturi si Cristina Foarfa ( de la bookaholic) imi povestea despre colectia Pasarea Maiastra de la Editura Vellant si era foarte incantata de ilustratiile cartilor de basme romanesti.

Cristina povestea despre grupul de ilustratori si cum i-au vazut ei acum, la inceput de secol 21, pe Harap Alb al lui Ion Creanga,  (Cristiana Radu), pe Fat Frumos din Lacrima al lui Mihai Eminescu ( Nura El-Sayed) si pe Zana Zorilor a lui Ioan Slavici ( Madalina Andronic).

La numai doua zile de la aceasta conversatie, m-a sunat un vechi amic, Alin Panc. Alin era foarte incantat de ultimul proiect de care se ocupa, alaturi de un grup de artisti si prieteni pasionati: Avem si noi super eroi. Vorbeam cu el la telefon si cum era extaziat la superlativ, am intrat imediat ca sa vad super eroii, chiar aici: http://www.facebook.com/Avemsinoisupereroi. Imi place ideea si aceasta coincidenta fericita, a cartilor superb ilustrate de le Vellant si a super eroilor introdusi de Alin mi se pare ca o frumoasa intoarcere in copilaria mea, populata de toate aceste personaje. Am crescut cu basmele lui Petre Ispirescu si cu alte povesti romanesti si abia astept sa le cumpar copiilor prietenilor mei aceste carti si sper ca in curand sa fie publicate si mai multe din aceasta colectie.

Cat despre Avem si noi super eroi, intru aproape zilnic pe pagina de Facebook ca sa vad ce personaj si-a mai facut intrarea. Pana acum, preferatii mei sunt Ileana Cosanzeana, Greuceanu si Harap Alb. Povestea mea cu Alin Panc are cumva legatura cu super eroii sai: L-am cunoscut pe Alin printr-o amica comuna ( actrita Gabriela Bobes) si ne vedeam din cand in gand la cafea cu un grup mai extins de prieteni. Exact inainte de plecarea mea de la Saatchi & Saatchi trebuia sa organizez un mini eveniment de St Patrick’s Day la Irish Pub-ul din Titulescu si eram in cautare de un MC pentru petrecerea Tullamore Dew (brand aflat la cea vreme in portofoliul Cristalex). Alin a fost alegerea perfecta pentru St Patrick, asa ca i-am gasit o costumatie ultra vintage de la Teatrul National si imi pare rau ca nu am acum o poza de la acea petrecere din martie 2006, pentru ca arata ca unul dintre super eroii din desene, doar ca pus pe sotii.

Sunt curioasa cum va arata Fata babei in varianta Super eroina. Sper sa semene cu Cat WomanJ

Surse:  http://bookaholic.ro, http://revista-comics.blogspot.com, http://www.facebook.com/Avemsinoisupereroi, http://romaniaistorica.ro/

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here