READING

Povestea mea cu Rosenthal. Capitolul 4

Povestea mea cu Rosenthal. Capitolul 4


Cu doar cateva zile inaintea Craciunului scriu despre serviciile Rosenthal realizate in colaborare cu Casa Versace. Sunt opulente, colorate, perfecte pentru aceasta perioada.

Luna aceasta, mai exact in data de 2 decembrie, Gianni Versace ar fi implinit 66 de ani.
Iar anul acesta s-au impinit 20 de ani de colaborare intre Casa Versace si Rosenthal. 1992 a fost anul in care Versace s-a gandit sa produca si o linie de accesorii de design interior, iar imprimeurile sale iconice s-au regasit mai intai in farfuriile si platourile din seriile “Medusa”, “Marco Polo”, “Le Roi Soleil” (unul dintre preferatele mele), toate lansate in 1993, “Barocco”, (1994), “Les Tresors de la Mer” (1995), “Le Jardin de Versace” si “Gold Baroque”,(1996) si apoi ce a mai urmat dupa disparitia tragica a designerului, in anul 1997.

Platoul meu preferat ramane insa “Wild Floralia”, animal print, realizat in anul 2002. Pe el as aseza placinta cu mere pe care o prepar dupa reteta originala a lui mamaie. Este cat se poate de simpla:
Trebuie sa aveti doua pachete

cu foi de placinta, un pachet de unt, 12 mere (eu folosesc 6 mere dulci si 6 acrisoare); zahar pudra si o mana de nuci taiate marunt si putina scortisoara.
Topiti untul intr-o tigaie.
Caliti merele (taiate cuburi mici, cu putin zahar pudra si la final amestecati cu nucile si scortisoara).
Ungeti tava cu unt si incepeti sa umpleti foile de placinta (eu iau cate 3-4 foi impreuna, asez in mijloc merele, rulez si asez in tava. Dupa ce va ies vreo 4-5 “coloane” de foietaj umplute din belsug cu mere, le ungeti bine cu unt (ca sa se fragezeasca foietajul) si puneti tava in cuptorul incins inainte, la 150 de grade. Le lasati vreme de vreo ½ de ora, cu mici verificari intre timp.
Scoateti placinta, o pudrati bine cu zahar, o taiati in romburi si o asezati pe platoul Rosenthal Versace.

Albumul meu de inspiratie Rosenthal Versace.

Naomi Campbell fotografiata de Richard Avedon. Vara lui 1995.

Coperta albumului “Do not disturb”, cu interioarele caselor superbe ale lui Gianni Versace, cea de pe malul lacului Como si cea din Miami. Fotografiile au fost surprinse de Richard Avedon, Helmut Newton si Steven Meisel. Puteti achizitiona albumul de pe Amazon.

Gianni Versace & Donatella Versace

Modelele lui Versace, in creatii care se regasesc in serviciile Rosenthal.Preferatele mele sunt “Asian Dream”, “Les Tresors de la Mer” si “Arabesque Gold”.

Mini scrumiera mea Versace Rosenthal, pe care o folosesc la cafeaua de dimineata.

Kate Moss si Johnny Depp, pe vremea cand formau un cuplu chic.

Grace Jones la o cina de inspiratie Rosenthal Versace

Gianni Versace, cina cu Lisa Marie Presley

Toate serviciile Rosenthal Versace pot fi admirate si achizitionate din magazinul My House din Calea Dorobantilor 168 si de pe site-ul www.myhousecult.ro.
O masa de Craciun linistita si de poveste va doresc!

http://www.stylefavs.com, http://blackandwhiteitsnot.blogspot.ro, http://1972projects.tumblr.com, http://www.puticlubq.com, http://anapazcakes.com, http://www.vh1.com/, http://blogbloodyblog.blogspot.ro,
http://forums.thefashionspot.com, http://www.alaintruong.com, http://www.ebay.com, http://www.time.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here