Palm Dog. Talking Dogs

deschidere mare

Acum cateva luni am vazut filmul “Paterson” (2016), cu Adam Driver si Golshifteh Farahani in rolurile principale. In aceeasi proportie cu acestia joaca si un bulldog englez extrem de expresiv. Am cautat detalii despre personajul canin si am descoperit ca anul trecut, la Festivalul de la Cannes, cainele Nellie a primit “Palm Dog”, premiu pentru cea mai buna interpretare canina, creat in anul 2001. Va recomand “Paterson”, in regia lui Jim Jarmusch; unul dintre regizorii mei preferati.

Paterson, scena din film

Paterson, scena din film

Paterson

 

Paterson, Nellie

Paterson, Nellie

 

A Dog's Purpose, afis

Un alt film vizionat de curand este controversatul “A Dog’s Purpose”, lansat la inceputul acestui an. Filmul prezinta viata lui Toby, care se reincarneaza in diverse decade, din anii ’50 si pana in prezent, iar intr-un final se intoarce la primul sau stapan (interpretat de Dennis Quaid). Filmul a fost controversat pentru ca, inainte de lansarea in cinematografe, un filmulet lansat pe Youtube, in care un ciobanesc german (care joaca personajul cainelui politest intr-una dintre reincarnarile din scenariu) este chinuit groaznic de catre dresorul sau, chiar pe platourile de filmare. Cazul a fost musamalizat, intr-un final iar declaratiile martorilor sunt foarte neclare. Iata ce a scris “Vanity Fair”: http://www.vanityfair.com/hollywood/2017/01/a-dogs-purpose-animal-abuse-gavin-polone-response

A Dog's Purpose

A Dog's Purpose, ciobanescul german

In “A Dog’s Purpose” naratorul este cainele. As premia toti cainii din acest film, au fost minunati.

 

High maintenance

High maintenance

High maintenance

Tot la inceputul anului am vizionat pe HBO serialul “High Maintenance”, excelent realizat de cuplul Ben Sinclair si Katja Blichfeld, in care Ben joaca si rolul principal, cel al unui dealer de marijuana in New York. Fiecare episod al serialului (lansat initial sub forma de web series) prezinta o alta povste din viata sa si a cate unui client. Nu va povestesc mai mult, dar pot sa va spun ca episodul “Grandpa”, in care in centrul atentiei este cainele Gatsby este unul dintre preferatele mele. Joaca aici si Yale Stone (din “Orange is The New Black”).

"Lassie come home" cu Elizabeth Taylor

“Lassie come home” cu Elizabeth Taylor

Ma gandeam ca trebuie sa existe premii speciale in memoria tututor cainilor care au interpretat-o pe Lassie (din 1943 si pana mai anii trecuti) si o sa le sugerez organizatorilor Galei Gopo sa inventeze un premiu pentru toti cainii din filmele romansti, incepand cu “Mihail, caine de circ”, unul dintre filmele copilariei mele.

"Mihail, caine de circ"

“Mihail, caine de circ”

 

Si mi-ar mai placea ca toti cei care castiga zeci de milioane de pe urma filmelor cu animale sa doneze sume substantiale adaposturilor pentru animale abandonate.

 

Surse de inspiratie: http://www.impawards.com, https://www.traileraddict.com, http://www.vanityfair.com, http://www.avclub.com, http://www.gq.com, http://www.thedailybeast.com, http://www.telegraph.co.uk, http://ryanmccormickfilmhistory.blogspot.ro, https://www.youtube.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here