READING

Romanian Design Week 2017 a la Noemi. Part 2

Romanian Design Week 2017 a la Noemi. Part 2

Life in Mono,"Mended"

Life in Mono,”Mended”

Asa cum am scris saptamana trecuta, am revenit cu traseul meu pentru finalul Romanian Design Week 2017, care se va incheia in aceasta duminica, 28 mai.

Tana Enedi, Life in Mono, Mended, Escape Room

Tana Enedi, Life in Mono, Mended, Escape Room

Ma voi intoarce in pavilionul central din Str. Grigore Cobalcescu 45, cu oprire directa in The Escape Room de la etajul II, in spatiul Assamblage – Asociatia Nationala pentru Bijuterie contemporana, unde expune si prietena mea, Tana Enedi (http://life-in-mono.com), alaturi de alti 11 designeri. Tema expozitiei este perioada interbelica, anii in care strabunicii si bunicii nostri isi reveneau dupa Primul Razboi Mondial; o tema care m-a dus cu gandul la bunicii mei, care au trait ambele Razboaie Mondiale cu intamplari dupa care s-ar putea face un film.

Mended 4

De ce Escape room? ROOM 40, creata in Marea Britanie, fost unul dintre cele mai renumite birouri din Primul Razboi Mondial dedicat descifrarii mesajelor secrete de razboi. Colectia “Mended” a Tanei simbolizeaza vindecarea cicatricilor societatii. Bijuteriile sunt acoperite de fasii de bandaje, albul fiind inocentei pierdute in timpul razboiului. Abia astept sa vad ce au creat ceilalti designeri!

Eclectico Studio

Eclectico Studio

 

Apoi voi trece pe la Eclectico Studio, la doua case mai incolo, aflat in selectie RDW. Am pus ochii pe o scrumiera din anii ’80 de inceput.

Eclectico Studio

Eclectico Studio

 

Mai vreau sa ajung la NOD Makerspace – Splaiul Unirii, 160, corp Filatura, aflat la etajul al doilea, loc descoperit pe Instagram.

Zoot

Apoi voi merge la Cabina de Fericire ZOOT.RO din Bdul Regina Elisabeta 40, langa Cismigiu, pentru ca brandul asta se asociaza numai cu evenimente cool si are o echipa tare faina.

Mesteshukar

Mesteshukar

Duminica voi merge la “Craft to Design Fest”, la Meşteshukar ButiQ, in Str. Edgar Quinet, 7, care incepe sambata, 27 mai si se intampla intre orele 12:00-19:00. Msteshukar ButiQ se afla si in display-ul din Str. Grigore Cobalcescu 45, la parter, unde, in display-ul de bijuterii am gasit si bratara pe care nu o mai scot de la mana dreapta de peste un an (primita de Martisor de la draga mea Mihaela Muresanu).

Mesteshukar 2

Mesteshukar 3

 

We Dine prezinta “The Design of Dining”, maine, 27 mai, de la orele 20:00, intr- o secret locationJ

 

RDW final material

Pentru a urmari tot ce se intampla astazi, maine si duminica, va invit sa intrati pe

institute.ro/romanian-design-week, facebook.com/romaniandesignweek

 

Pe curand, cu tot ce mi-a placut la aceasta editie.

Don’t forget to be nice & calm.

 

Surse foto: Romanian Design Weeek, Tana Enedi, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here