Palarii cu nostalgii

De cate ori vad pe strada o doamna cu palarie imi amintesc de Valeria Demetrian, matusa tatalui meu, care m-a crescut, pe scurt, mamaie. Nu iesea din casa

fara palarie, asezonata cu poseta si manusile din dantela. Chiar si atunci cand mergea la piata cea colorata din Campina. De cate ori vad pe strada tinere cu palarii, mi se umple sufletul de bucurie ca acest obiect elegant este in continuare apreciat la adevarata sa valoare, de accesoriu chic.

Palariile Gabrielei Dumitran m-au fermecat dintotdeauna, prin calitatea materialelor si lucratura perfect realizata. Vorba unei prietene dragi, Mignon Silva: “Dai un ban, dar stai in fata”. Cred ca palaria “Fedorable”, pe care am de gand sa o achizitionez in viitorul apropiat va trece in zestrea copiilor si nepotilor mei, pe care, sper, o vor aprecia si o vor purta cu placere ca pe un vintage de familie.

Nostalgia, Gabriela Dumitran Millinery

Nostalgia, Gabriela Dumitran Millinery

Ghidata de motto-ul “Memory believes before knowing remembers” al lui William Faulkner, cea mai recenta colectie a Gabrielei Dumitran Millinery, “NOSTALGIA” , este un melanj de palarii “de toata ziua”, bentite din matase, turbane mileniste din dantela  (vorba prietenelor de la http://www.eroiiromanieichic.ro) si momente istorice de life & style transpuse in adevarate bijuterii capilare.

Din cele 30 de piese, preferatele mele sunt: palaria “Fedorable”, palarioara cu imprimeul celebru – sarutul cu ruj rosu-Marilyn Monroe de pe un servetel din mai 1962, cel inspirat de fimul “Gigi” al lui lui Vincente Minnelli, iar pe retul va las sa le descoperiti singuri, cu o vizita pe site-ul http://www.gabrieladumitran.com .

Asta inainte de a merge la atelierul lui Madame Dumitran.

Campania a fost realizata impreuna cu Ionut Staicu (fotograf), Ina Borcea cea draga mie (stilista), make-up: Natalia Kiselev si hair: Claudiu Alex Sarghe. Model: Stefania.

 

Sa ne scoatem palariile la plimbare, ca e primavara, si a iesit si soarele.

 

Surse de inspiratie: Antz Communication, Gabriela Dumitran, arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here