Mircea Cantor la MNAC

Acum doua seri am fost la MNAC, la invitatia Gabrielei Popp, la vernisajul primei expozitii personale din Romania a lui Mircea Cantor.  “Mircea Cantor: Q.E.D.” este o retrospectiva ampla a artistului care acum doi ani a castigat premiul Marcel Duchamp si in urma cu cateva luni a avut parte de o expozitie mult aclamata la Centrul Pompidou din Paris.

Insotita de colegii mei dragi de la Harper’s BAZAAR, Ioana Chira, Lil Bulgac si Andrei Iovu am ajuns mai devreme cu 10 minute inaintea orei trecute pe invitatie si am avut noroc, pentru ca dupa noi a venit un val imens de invitati, care au stat la o coada ce merita sa fie imortalizata (din pacate am ramas cu fobia cozilor la lapte & diverse din comunism si am avut un blocaj fotografic). Dupa ce am admirat in liniste operele expuse, am baut o cafea pe terasa muzeului si am hotarat ca a fost cea mai frumoasa dupa amiaza din aceasta saptamana.

Iata si preferatele mele.

Dna Kiss. Mircea Cantor

Dna Kiss.

Europa sustinuta de Africa si Asia. Dupa William Blake. 2009, Mircea Cantor

Europa sustinuta de Africa si Asia. Dupa William Blake. 2009, Mircea Cantor

Monica Birladeanu. retrospectiva Mircea Cantor MNAC

Monica Birladeanu. retrospectiva Mircea Cantor MNAC

Sic Transit Gloria Mundi, Mircea Cantor

Sic Transit Gloria Mundi, Mircea Cantor

Unpredictible future. Mircea Cantor

Unpredictible future. Mircea Cantor

 

 

Expozitia poate fi vizionata pana in data de 13 aprilie 2014, asa ca voi mai merge de cateva ori, pentru ca Mircea Cantor si-a invitat in acest interval cativa prieteni artisti.

Aici veti gasi si mai multe detalii. http://www.mnac.ro/events%20main_ro.htm

Iar  acesta este site-ul artistului: http://www.mirceacantor.ro

surse de inspiratie: MNAC, arhiva personal


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here