READING

Marie-Hélène de Rothschild, regina balului

Marie-Hélène de Rothschild, regina balului

In toamna anului 2004 am trecut prin Touques, Calvados, loc in care este inmormantata celebra socialite Marie Hélène de Rothschild. Atunci am citit despre povestea acestei doamne senzationale, nascuta la 17 noiembrie 1927 (a murit la 1 martie 1996). Marie Hélène de Rothschild s-a nascut la New York, intr-o familie influenta. Mama sa era dintr-o familie de emigranti sirieni iar tatal sau, un om de afaceri si fost diplomat cu origini evreiesti olandeze. Dupa ce a divortat de contele order chinese viagra francez Francois de Nicolay, in anul 1956, Marie Hélène s-a casatorit cu Baronul Guy de Rothschild.

Baroneasa Marie-Hélène de Rothschild si Baronul Guy de Rothschild la Balul Suprarealist de la Château de Ferrières din 1972

Asa a inceput lunga serie a petrecerilor si balurilor care au facut istorie in anii ’60-’70, dintre care cele mai celebre raman Balul Proust din decembrie 1971 si Balul Suprarealist din anul 1972 (anul nasterii mele), de care s-a ocupat cuplul Marie Hélène si Guy de Rothschild. Castelul de Ferrieres al familiei Rothschild a gazduit atunci toata crème de la crème din Europa si America, de la conti si contese si pana la artisti si staruri de cinema. Petrecerile “mai mici” se tineau la Hôtel Lambert, aflat in proprietatea celor doi, locul preferat al lui Elizabeth Taylor si al lui Richard Burton. Prietenii apropiati ai lui Marie Hélène au fost insa actorul Gregory Peck si sotia sa, Véronique si Rudolf Nureyev.

Cu Alain Delon la o cina Borsalino, langa tortul imens in forma de palarie

Cu Caroline de Monaco la prezentarea Emanuel Ungaro primavara/vara 1979. Foto: Pierre Vauthery

Astazi o celebrez pe Marie Hélène de Rothschild cu sampanie Pommery, cu macarons si cu o incursiune de dupa amiaza la V for Vintage de la Sala Dalles, in cautarea unor comori din anii ’70, anii mei preferati.

Si sper ca Hôtel Lambert sa fie renovat cat mai curand, ca sa imi petrec acolo un weekend si sa ma plimb prin celebra gradina.

Surse foto: http://scalaregia.blogspot.com/2011/10/last-days-of-rome.html, http://www.tumblr.com, http://alaindelon.tumblr.com, http://www.corbisimages.com, http://scalaregia.blogspot.ro

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here