Marchesa Casati la ceas de seara

Prietenul meu talentat Razvan Firea a creat o colectie capsula pentru brandul sau Le Petit Indigent, inspirata de Marchesa Luisa Casati (23 ianuarie 1881 – 1 iunie 1957), una dintre cele mai excentrice si mai vizionare socialite ale secolului trecut.

Casati a fost muza pentru Erté, Jean Cocteau si Cecil Beaton si totodata una dintre sustinatoarele Baletelor Ruse. Nascuta la Milano, a preferat sa isi traiasca viata extravaganta la Venetia, in Palazzo-ul cumparat ulterior de o alta mare doamna a artelor, Peggy Guggenheim si devenit muzeu, un “must see” pe lista activitatilor turistice venetiene.

Revenind la colectia Le Petit Indigent, ” La muse malade ” exprima personalitatea Marchesei Casati, care si-a pus in practica toata viata statementul “Vreau sa fiu o opera vie de arta “.

Ilustratiile in acuarela, tus si pastel au fost realizate de Razvan Firea si chiar am avut norocul sa fiu printre primii care le-au admirat, inca din toamna anului trecut.

Imaginile au fost printate digital pe matase, incorporate in bluzele si rochiile din fleece, un melanj perfect intre influentele romantice si anii ’90, atat de sporty.

Mi-am ales deja una dintre bluze si abia astept sa o accesorizez cu fustele din piele si pantofii sport.

Pe scurt, o colectie care imi place mult si care are o poveste speciala.

 

Ilustratii: Razvan Firea (Le Petit Indigent)

Fotografii : Alexandra Vacaroiu

 

Surse de inspiratie foto: http://patrishka.wordpress.com, http://fashionsmostwanted.blogspot.ro, Wikipedia

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here