READING

Laika si alte povesti de iubirrre

Laika si alte povesti de iubirrre

In curand voi adopta un copil. La trainingurile primite la Oficiul de Adoptii de la Sectorul 1 (tinute de Elena Dragomir cea minunata) mi s-a explicat sa ii povestim copilului, atunci cand o sa intrebe cum a fost el adoptat, intamplari cu catei si pisici gasiti pe strada, care au fost si ei pui si si-au gasit un camin. Acest copil va creste intr-o familie care chiar a adoptat un pui de maidanez, direct de pe strada, in aceasta iarna.

Scriu aceste randuri intr-o perioada extrem de agitata – protestele Rosia Montana, un alt subiect greu; tragedia copilului muscat de un caine comunitar. Nu sunt o experta, ci doar o persoana care iubeste animalele si care colaboreaza cu un centru de adoptii (si numai eu stiu cati bani aduc de acasa si ce treaba extraodinara fac prietenele mele).

Povestea tapului ispasitor se repeta, din pacate. O intamplare regretabila care a declansat atata ura si violenta. Si este trist atunci cand nu se mai gandeste limpede. Este simplu: un caine nu merge singur sa fie castrat, asa cum un caine nu alege sa traiasca pe strada. La finalul zilei, este tot vina oamenilor ca s-a ajuns aici. Daca operatiunea “castrarea” se face pe bune, si nu cu capsarea urechilor ca sa mai furam niste substante si sa ne facem ca am platit niste medici; daca s-ar mai infiinta adaposturi suplimentare si toate ONG-urile ar face toate eforturile ca sa dea catei spre adoptie si lumea nu s-ar mai inghesui numai la catei cu pedigree, atunci am mai putea salva niste suflete.

Nici eu nu vreau ca maidanezii sa traiasca pe strada. Dar nici nu votez pentru eutanasie, atata vreme stiu ca exista o solutie civilizata. Si se poate. purchase viagra in canada Daca toti iubitorii de animale se mobilizeaza si daca mass media isi face treaba cum trebuie. Daca autoritatile nu se folosesc de aceasta ocazie ca sa isi pregateasca campaniile populiste. Daca oamenii chiar ar fi oameni.

Am ales o fotografie cu Laika, maidaneza moscovita trimisa in spatiu pe Sputnik II in anul 1957. Asa cum se stie, Laika nu a supravietuit voiajului experiment, dar i s-a construit o statuie.

Sursa foto: “The Fifties in Pictures”, James Lescott, http://www.comportamientoanimal.com

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Doi
by

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here