Aniversare chic cu Persil

Astazi brandul german Persil implineste 105 ani si mi-am amintit de prima reclama, foarte chic, vazuta intr-una dintre revistele gasite in podul casei de la Campina, din colectia lui mamaie. Parca era un Signal (o revista germana din timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial), nu imi mai amintesc foarte sigur.

De cand am inceput sa folosesc Google foarte mult si sa caut imagini vintage, invariabil imi apar multe ad-uri vechi Persil si asa am inceput sa citesc mai mult despre povestea brandului. Iar in momentul in care un foarte bun prieten, Tiberiu Mercurian, a fost numit director de marketing la Henkel Romania, am inceput sa spal rufele (mai ales pe cele colorate) numai cu Persil. In casa parintilor lui Tiberiu am vazut, acum vreo 10 veri, o cutie de Persil aniversara, cu o imagine vintage foarte eleganta, parca desprinsa dintr-un jurnal de moda.

Dupa plecarea lui Tiberiu de la Henkel am tinut legatura cu unul dintre cei mai deschisi si mai creativi oameni de PR, Lavinia Toma, alaturi de care am continuat proiecte dragi mie – inceputul unei colaborari cu Club Electroputere Craiova pentru o expozitie vernisata pana in data de 6 iulie anul curent, “Punk, Cenusa, Holocaust” (http://www.clubelectroputere.ro/en/events_current_info.htm?m=events&vm=current&lang=en) si implicarea in lansarea colectiei de primavara-vara 109, “Physical Education”, http://www.109.ro/physical_education_ss_2012.tpl printr-o cina chic si memorabila la The Place Concept Store.

Aceasta colaborare a fost cu un alt brand Henkel, Perwoll, care are si un blog foarte interesant, de care se ocupa un alt amic minunat, Marian Palie: http://www.atelierperwoll.ro/. De cate ori merg in vizita la Lavinia Toma, petrec cateva ore bune in compania ei si a Biancai Alexandrescu, o alta colega din departamentul de comunicare si evident, a Roxanei Poede de la GMP PR, o lady minunata care acum este ocupata pana peste cap cu Henkel Art Award 2012 iar eu abia astept sa vad ce artist a castigat.

Revenind la Persil, am decis astazi sa aniversez acest brand cu imagini adunate de-a lungul timpului, un exemplu de reclama la produse FMCG. Nostalgie cu parfum de detergent.

Stiu ca sloganul Henkel s-a schimbat, dar consider in continuare ca cel mai potrivit era “a brand like a friend”. Dovada? Tot pe acesta il tin minte.

Surse foto si info: Henkel Romania, http://sayhi-todesign.blogspot.ro/, http://www.allposters.co.uk, http://www.vintage-adverts.com, http://www.automaticwasher.org, http://www.ipernity.com, http://www.superstock.com, http://www.idesirevintageposters.com, http://thedandelionchronicles-denmark.blogspot.ro, http://www.memoryprints.com, http://www.henkel.ro

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here