READING

Adriana Chiper prezinta “ I want those shoes”

Adriana Chiper prezinta “ I want those shoes”

Book Cover Tee capitolul 5 continua cu o noua coperta, best seller-ul editiei (pana acum), “I want those shoes”, cartea Paolei Jacobbi, cu o coperta gandita de Adriana Chiper.

Adriana Chiper

Adriana Chiper

Nu stiu daca este cineva printre cititorii mei care nu o cunoaste pe Adriana. Pentru mai multa siguranta, va spun ca Adriana Chiper este unul dintre cei mai buni oameni de PR pe care ii cunosc. Are un talent deosebit in a gandi proiecte a la longue pentru branduri fashion si de a dirija precum un Richelieu in fusta si cu un suflet mare campanii de PR, construite cu mare grija si cu o fina atentie la detalii. Adriana Chiper si Mihai Ursa sunt, pentru mine, adevarate modele de fashion PR builders in Romania. De altfel asa am si cunoscut-o pe Adriana, prin Mihai. A, si sa va mai spun ca Adriana este braileanca, la fel ca mama mea, Braila fiind orasul in care m-am nascut si eu si am trait pana la varsta de 6 luni. Orasul lui Mihail Sebastian.

Mai jos gasiti raspunsurile Adrianei la intrebarile mele “bibliografice”:

 

De ce tocmai cartea asta?

“Am citit in urma cu multi ani, varianta in italiana a cartii scrise de Paola Jacobbi, jurnalist italian si corespondent al revistei Vanity Fair, o pasionata de incaltaminte ca si mine.  Pentru ca mi-am dorit sa detin mai multe informatii despre istoria anumitor branduri, despre pantofi, dar si despre psihologia purtatoarelor si iubitoarelor, am citit diverse materiale pe tema asta.  De la Jacobbi am aflat ca stramosul pantofului cu varf ascutit este “poulaine”, o incaltare din secolul 15 al carui varf putea avea 8 cm lungime si care devine subiectul unei bule papale din 1486, ca abia in secolul 19 au inceput femeile sa poarte cizme, si astea pentru calarie, pentru ca apoi sa apara botinele cu sireturi ascunse sub crinoline, in perioada Victoriana sau ca Ferragamo impartea femeile in trei categorii, in functie de marimea purtata la pantofi: Cenusarese, cele cu picioare mici (35-36), Afrodite (37) si Aristocrate (38 si mai sus).”

 

Top 3 carti preferate.

“Numele trandafirului” de Umberto Eco

“Panza de paianjen” de Cella Serghi

“Agonie si extaz” de Irving Stone

 

Ce personaj de carte iti place cel mai mult?

“Personajul controversat, pozitiv si negativ in acelasi timp, Scarlett O’Hara, din “Pe aripile vantului” conturat de Margaret Mitchell, iar interpretarea lui Vivien Leigh din varianta ecranizata in 1939 de Victor Fleming, este senzatioanala!  Personalitatea histrionica caracterizata prin dorinta permanenta de a atrage atentia celorlalti, ambitia, sensibilitatea si forta ei, nu mi-au permis sa o dau uitarii. J “

 

Cu ce scriitor crezi ca semeni?

“Greu de spus, draga mea. J Din cate stiu, fizic, nu am corespondent in lumea scriitorilor.

Poate mi-ar fi placut sa “imprumut” din profunditatea, sensibilitatea si talentul romancierului german, Erich Maria Remarque. “Nimic nou pe frontul de vest”, “Soroc de viata si soroc de moarte”, sunt doar cateva din operele sale care au fost ecranizate.”

 

Daca te-ai fi nascut la inceputul secolului trecut, pentru cine ti-ar fi placut sa lucrezi ca PR si pe cine ti-ar fi facut placere sa inviti la evenimentele organizate de tine? (din Romania si din alte tari)

“Sa ma intersectez in viata cu Coco Chanel, Grace Kelly, Bette Davis sau Diana, Printesa de Wales, sa am sansa, sa lucrez cu ele…vis. J Nu as fi ratat sansa, sa invit la anumite evenimente personalitati ca Martha Bibescu, Maria Tanase, Marcel Proust, Pablo Picasso sau Martha Gellhorn.”

 

 

________________________________________________

 

Cele 22 de coperte purtabile intr-o editie de 100 de tricouri pot fi achizitionate de pe http://www.molecule-f.com sectiunea “KISS&TELL”/Vazut.Placut, de la Carturesti, Galateca si in curand si la Libraria de Carte Engleza Anthony Frost si The Place X.

Pretul unui tricou este de 180 de lei.

Profitul  din vanzarea tricourilor  va fi donat centrului de adoptii canine si feline “Iubirrre”, https://www.facebook.com/Iubirrre?fref=ts, un proiect http://red-panda.ro.

 

Le multumesc inca o data partenerilor mei, care au facut posibila o noua editie Book Cover Tee: Sephora Romania, Stella Artois, cu www.stellaartois.ro (Club des Connaisseurs) si Philips.

Book Cover Tee 5 Tees au fost Ironed by Philips PerfectCare.

 

“Book Cover Tee” este cel mai iubit proiect. Este despre povestea  cartilor preferate ale unor prieteni si oameni dragi mie, care sunt invitati sa spuna intr-o imagine o poveste purtabila, de doua ori pe an, vara si iarna.

 

Puteti sa cititi istoria fiecarui tricou povestita de autori si de mine pe http://placerileluinoe.ro.

 

Va invit sa urmariti filmul de making of realizat de catre Maria Cirstea in studioul lui Vali Barbulescu intr-o zi ploioasa de vineri, mai exact in 27 iunie, cu o mare parte dintre autori.

Multumesc PERIPATETIC pentru muzica de fundal.

https://www.youtube.com/watch?v=aDiYpPxTeNg&feature=youtu.be

 

 

hashtag: #bookcovertee5foriubirrre

 

 

Pe curand, cu o noua coperta si un nou autor drag.

 

Foto: Vali Barbulescu

Make-up: Adina Vlad

 

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here