READING

7 TV series that stopped being produced & I m...

7 TV series that stopped being produced & I miss’em

deschidere mare

Exista seriale care imi plac si care continua (si ce bine!) si exista seriale a caror productie a fost intrerupta brusc. Serialele astea erau chiar simpatice, cu dialoguri inteligente intre actori cu charisma si le-as revedea cu mare placere, peste ani. Poate ca arata ciudat, dar parerea mea este ca o parte dintre ele au “deranjat” cenzura, prin mesajele transmise.

magic-city

magic-city

Magic City Kurylenko

Cred ca primul serial de care mi-a fost dor este “Magic City”, (2012-2013, regizat de Mitch Glazer), cu Jeffrey Dean Morgan si Olga Kurylenko in rolurile principale. Serialul a fost oprit dupa 2 sezoane; atmosfera anilor ’60 a fost redata perfect in show, prin costume si cele mai mici detalii, regasite pana si in designul paharelor de cristal. Daca nu l-ati vazut inca si visati la Miami, do it. Mie mi-a placut, dupa ce m-a convins o cronica din Vanity Fair.

Vegas

carrie-anne-moss-3

In aceeasi cheie de love-hate-twist-mafia-good & bad guys-strong women a fost si “Vegas”, (tot in 2012-2013, dar produs de CBS), cu Dennis Quaid, Michael Chiklis si Carrie Anne Moss in leading roles. Actiunea se petrece in Las Vegas-ul anilor ’60, la fel de bine realizat ca si “Magic City”, din punct de vedere al scenografiei, al costumelor si a redarii unor momente care chiar au existat in istoria orasului. “Vegas” a avut o singura serie.

The Brink, Vanity Fair magazine

The Brink, afis

Mi-e dor si de “The Brink”, o satira politica produsa de HBO (2015), care a fost oprit dupa 10 episoade (primul sezon). Mi-au placut mult Jack Black, Tim Robbins, Aasif Mandvi si Melanie Chandra.

Vinyl

Vinyl

Vinyl 2

“Vinyl” (HBO, 2016), produs de Mick Jagger si Martin Scorsese, cu Bobby Cannavale, Ray Romano, Juno Temple si Olivia Wilde, James Jagger (fiul lui Mick Jagger) si Jack Quaid (fiul lui Dennis Quaid). A fost un singur sezon, dar bun; New-York, o casa de discuri, finalul anii ’70 de inceput, David Bowie, inceputul anilor disco si o poveste pe care este foarte posibil sa o guste si cei care au fost tineri in anii ’70 (mama mea si bunicii celor care ma citescJ)

Braindead

“Braindead” (2016, un singur sezon, produs de CBS), o alta satira politica mi-nu-na-ta, cu tente SF, care m-a prins de la primul episod. Scenaristii seriei sunt Michelle si Robert King. In rolurile principale: Mary Elizabeth Winstead (care are si o voce foarte buna), Danny Pino, Aaron Tveit, Nikki M. James si Johnny Ray Gill.

Blunt Talk

Blunt Talk

blunt talk 2

Apoi este “Blunt Talk”, vizionat de curand, (lansat online de Starz, in vara lui 2015). Filmarile au fost oprite anul trecut, dupa doua sezoane. In rolurile principale: Patrick Stewart (in rolul jurnalistului britanic Walter Blunt), Adrian Scarborough (Harry Chandler), Jacki Weaver, Marry Steenburgen (e minunata, desi are doar cateva aparitii), Karan Soni si Jason Schwartzman, pe care il stiti din filmele lui Wim Wndes si din serialele “Bored to Death” si “Mozart in the Jungle”. Guest star-ul serialului a fost Moby, care a si compus coloana sonora (in rolul sotului fostei sotii a lui Blunt). E minunat,o satira a sistemului corupt care ajunge pana la a dirija massmedia.

Good Girls Revolt

lynn povich

lynn povich

Good Girls Revolt 2

Am lasat la final “Good Girls Revolt”, pentru ca subiectul abordat in serial se bazeaza pe cartea cu titlu omonim scrisa de Lynn Povich si descrie un fragment important din viata sa, victoria impotriva regulilor sexiste din redactia Newsweek, in anii ’70. Excelent casting: Genevieve Angelson, Anna Camp, Erin Darke, Grace Gummer. Serialul a fost produs de Amazon si, desi cronicile au fost foarte bune (eu am aflat de show dintr-o cronica scrisa de prietena mea Ioana Ulmeanu de la ELLE Romania), a fost anulat dupa primul sezon. Vi-l recomand, mai ales ca se potriveste foarte bine cu evenimentele recente, “Women’s March”, care va avea ecouri multa vreme de acum inainte, pe toate planurile. Femeile s-au saturat sa fie tratate cu inferioritate la serviciu si acasa, sa fie platite mai prost, sa fie de cele mai multe ori “Backup”, desi, in multe cazuri sunt mai capabile decat barbatii. W o m e n P o w e r e mai powerful decat oricand acum. Personal, ma consider si eu o good girl care se revolta: am fost un copil docil, am fost invatata mereu sa tac si sa “nu deranjez”.

“Women’s March” este al nostru si nu trebuie sa mai inghitim nicio umilinta si nicio nedreptate. Nu trebuie sa mai fim docile.

********************************************************************************************

Revenind la seriale, ca asta era subiectul meu, ma consoloz cu faptul ca “Transparent”, “Orange is The New Black”, “Stranger things”, “Mozart in the jungle”, “High Maintenance” si “Grace and Frankie” continua.

final material

 

Surse foto: https://www.justwatch.com, http://thepopbreak.com, http://collider.com, http://www.vanityfair.com, http://www.independent.co.uk, http://www.hbo.com, http://tvseriesfinale.com, http://www.wikiwand.com, http://tvseriesfinale.com, http://collider.com, http://decider.com, https://www.theodysseyonline.com, http://themuse.jezebel.com, http://www.cbc.ca

 

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here