READING

Un mai artistico-cinematografic in 7 evenimente

Un mai artistico-cinematografic in 7 evenimente

deschidere mare, Mirela Ivanciu 3JPG copy

Mai este una dintre lunile mele preferate, poate si pentru ca o voi asocia mereu cu ploile calde si cu mirosul tufelor de bujori din curtea casei copilariei mele de la Campina.

Mai este, de cand locuiesc in Bucuresti, si luna culturala preferata de primavara.

Ce am selectat pentru aceasta luna, cu regretul ca am ratat deja vreo doua expos incepute la finele lui aprilie:

Mirela Ivanciu 2 copy

  1. Expozitia “Fantomatica Istorie Naturala” a artistei Mirela Ivanciu, curatoriata de Ana Negoita, in display la Halucinarium (Cladirea ISAF, Calea Giulesti nr. 14, et. 4). Las subiectivismul la o parte (sunt, alaturi de Adriana Chiper, partenera mea la The Station, PR-ul Halucinarium Loft) si va invit la aceasta expozitie, vernisata pana in 13 iunie. Artista a gandit lucrari si instalatii inspirate de cabinetele de curiozitati din secolele XVIII si XIX, un melanj de gradini colorate, cu plante luxuriante si pasari si animale caudate, aduse in secolul XXI. La ora la care am scris materialul eram in avion, am ratat vernisajul, dar voi merge curand sa vad expozitia asta.

FFF_2019_2

  1. Festivalul Filmului Francez din România (editia cu numarul 23), in perioada 8-19 mai. Pentru prima data in istorie, festivalul se desfasoara in 13 orase, cu 146 de proiectii. Harta Festivalului Filmului Francez din Romania cuprinde: București, Cluj, Timisoara, Iasi, Arad, Brasov, Braila, Buzau, Constanta, Pitesti, Sfantu Gheorghe, Sinaia si Suceava.

Trailer-ul festivalului este aici:  https://www.youtube.com/watch?v=AJt1SHGXcmM

Poster Cap si Pajura

  1. Filmul “Cap si pajura”, inspirat de un caz real din Romania secolului 21, va intra in cinematografe din 10 mai 2019 și este distribuit de Domestic Film & promovat de Roller Coaster PR.  Trailerul filmului este aici:https://www.youtube.com/watch?v=6gLHaepximo&

POSTER FINAL

 

  1. Romanian Design Week se intampla in perioada 17-26 mai si despre acest eveniment voi scrie separat & in curand si voi posta “un serial” pe contul meu de Instagram.

Noaptea muzeelor

  1. Noaptea Muzeelor este pe 18 mai, anul acesta si aici gasiti toate informatiile pentru o noapte alba & culturala.

Achraf_Touloub_Discord_Landscape_2019

  1. Expozitia Specii de Spatii, de la MNAR, e pe lista mea, in display pana pe 14 iulie. / Pe aceeasi lista este si expo “Spatiu (Continuare si sfarsit)”, de la Rezidenta Scena9, deschisa pana in 16 iunie.

afis Sonoro Conac 2019_Peles

  1. De astazi, 8 mai si pana la finalul lunii avem turul castelelor si palatelor nobiliare SoNoRo Conac. Pe harta concertelor de muzica de camera de anul acesta se afla Palatul Comunal din Buzău, Castelul din Arcuș, Castelul Haller, Castelul Apafi, Castelul Peleș si Palatul Regal din București.

Editia SoNoRo Conac 2019 este parte din Sezonul România-Franța, cu piese ale compozitorilor francezi Gabriel Fauré, Marin Marais, Camille Saint-Saëns, si ale compozitorilor George Enescu și Zoltán Kodaly.

Afisul festivalului: Anna-Liisa Bezrodny, vioară, Răzvan Popovici, violă, Jan-Erik Gustaffson, violoncel, Miruna Nagy, harpă.

Accesul la concerte este liber, in baza rezervarii, in limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau la numarul 0741.190.470.

Arcus1

 

Revin in curand cu un mic ghid cultural vienez de weekend & cu completarea agendei, final de mai – iunie ultracinematografic, la TIFF-ul nostru de la Cluj.

 

Surse foto: toate cele de mai sus


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here