READING

Hasan, Lotar & alte delicii de aprilie

Hasan, Lotar & alte delicii de aprilie

Yvonne

Pentru ca pana astazi am pus o parte din agenda mea culturala de aprilie pe Insta Stories

( Bucharest Fashion Film Festival, care a fost divin si alte evenimente), pun aici o selectie “mai bogata in cuvinte”, pe care as vrea sa o savurez din plin in urmatoarea perioada.

Eli Lotar

De ieri, 17 aprilie si pana in 14 iulie, expozitia “Eli Lotar – 1905-1969”, in cadrul Sezonului Romania-Franta, la Muzeul Colectiilor de Arta din Calea Victoriei 111. Expozitia de la Bucuresti cuprinde 80 de fotografii realizate de fotograful francez, evreu de origine romana, precum si carti, reviste, scrisori si filme; o incursiune in viata unuia dintre reprezentantii avangardei franceze si, as putea spune, un excelent fotograf de moda.
Organizatorii expozitiei: Muzeului Colectiilor de Arta, Muzeul National al Literaturii Romane, in parteneriat cu Centre Pompidou si Jeu de Paume
Curatori: Damarice Amao și Pia Viewing

Autor la Halucinarium, 18 aprilie copy

18-21 aprilie, expozitia de bijuterie contemporana “Welcome to Enter…” din cadrul Autor 2019, la Halucinarium (Cladrea ISAF, Calea Giulesti 14, et.4). In display vor fi bijuteriile create de 6 autori internationali care expun in premiera in Romania: Melanie Isverding, Alexander Blank, Hans Stofer, Florian Weichsberger, Kiko Gianocca si Therese Hilbert. Vernisajul are loc pe 18 aprilie, la orele 19:00. Am vazut cateva fotografii si pot spune ca I am in love cu palmierii lui Alexander Blank.

Afis YVONNE HASAN

Una dintre expozitiile “cadou” pentru mine este retrospectiva Yvonne Hasan de la MNAC,  vernisata din 19 aprilie (orele 19:00) si pana in 16 iunie. Expozitia este vernisata in cadrul noului sezon de expozitii MNAC. Curator: Adrian Buga.

Yvonne Hasan in Atelier_cca 1975.jpg

Am ajuns la volumul 3 al jurnalului Ninei Cassian, si sunt in “filmul” Hasan-Cassian deja de la vizionarea documentarului “Distanta dintre mine si mine”, produs de nora artistei, Ada Solomon. Yvonne Hasan apare foarte des in jurnal, fiind prietena cea mai buna a lui Cassian.

Mergeti sa vedeti expozitia asta, despre care voi scrie mai mult dupa ce o voi vedea.

Yann Toma_affiche

Tot vineri, 19 aprilie, Institutul francez organizeaza un eveniment in cadrul Festivalului Spotlight: Yann Toma, artist francez si promotor al conceptului de energie artistica, propune un proiect ingenios bazat pe capacitatea luminii de a aduce oamenii impreuna. Acesta va face un performance cu instalatii luminoase. „Transmisiune –lumini către lume” se face la orele 19:30, in Bdul Dacia 77.

poster HARUN final

Pana in 25 aprilie, la Institutul Goethe din Bucuresti, expozitia Harun Farocki – Despre deteritorializarea muncii.

Expozitia cu lucrari din anii ’90 si ‘2000 de inceput abordeaza probleme sociale; mai ales, transformarea muncii in epoca postindustriala.

 

AfisOnline-AnotherEurope

Cine ajunge la Sibiu in perioada 18 aprilie – 16 mai, pe strada pietonala Nicolae Balcescu este vernisata in aer liber expozitia „Another Europe / O altă Europă”. Sunt 28 de fotografii de dimensiuni mari, realizate de 28 de fotografi; cate o fotografie si un fotograf pentru fiecare tara din UE.

Evenimentul este organizat de Forumul Cultural Austriac Bucuresti, in colaborare cu EUNIC Romania (Reteaua Institutelor Culturale Nationale din Uniunea Europeana), Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Primaria Sibiu.

sezon aprilie 2019

Sper sa vad tot ce mi-am propus, ceea ce va doresc si voua!

 

Pe curand!

 

Fotografii: toate sursele de mai sus

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here