READING

Nespresso Talents cauta creativi si in Romania

Nespresso Talents cauta creativi si in Romania

nespresso material _952x912_gif

Este poate pentru prima data cand aleg un titlu mai “tabloid”, pentru ca am o veste pe care sper sa o afle toti creativii mei, care ma urmaresc si pe care ii sustin, din Bucuresti, Cluj si Timisoara si toata tara.

Nespresso Talents include incepand de anul acesta si Romania in competitia cinematografica la nivel international, lansata in anul 2016. Scopul concursului este de a descoperi si de a promova creativii milenisti si nu numai.

___________________________________________________________________________________

Competitia este susținuta in prezent de 12 festivaluri de film sponsorizate de Nespresso la nivel global. Cumva era si normal sa existe un “Nespresso Talents”, avand in vedere ca brandul este asociat cu filmul de peste 13 ani. In Romania, Nespresso este cafeaua oficiala a festivalului TIFF (tinut la Cluj, in mai/iunie).

Nespresso Talents isi propune sa promoveze sau chiar sa pregateasca noile generatii de cineasti, este o invitatie catre toti cei care isi doresc ca filmele lor sa fie facute cunoscute publicului iubitor de film.

In fiecare an, Nespresso Talents alege un topic. Anul acesta, tema este “We are what we eat”, respectiv „Suntem ceea ce mancam”. Astfel, concurentii vor imbina pasiunea pentru film cu experiente senzoriale – culinare – o rutina placuta din viata de zi. Mancarea nu este doar ce avem in farfurie, la o masa oarecare. Masa asta oarecare se poate transforma intr-o amintire placuta, o experienta in sine. Mancarea este si amintirea unui loc in care ai fost cu cineva drag; este mirosul cozonacului proaspat copt de bunica; sau momentul in care primesti prima portie de dulceata de visine, calda, coapta in urma cu cateva ore si esti in gradina cu bujori de iunie si ai 6 ani; sau iti amintesti ca aveai 6 ani. Mancarea se regaseste in tablouri din toate perioadele, iar in arta contemporana, in moda, ocupa un loc estetic si totodata minunat de simplu in viata noastra. Mancarea poate fi o reteta pe care o fac generatii in familia ta; sau o seara cu prietenii cei mai buni; sau cu pisica sau chiar cainele tau. Mancarea inseamna micul dejun din avion, spre un loc in care nu ai mai fost; sau mirosul cafelei (da, un cliseu care ne place) intr-o dimineata de sambata. Mancarea inseamna momente. Suntem ceea ce mancam.

_______________________________________________________________

Revenind la concurs, iata care sunt regulile:

In film pot sa apara prietenii vostri, familia voastra, puteti fi voi personajele sau pot fi si persoane noi.

Trebuie sa fie un film scurt de maximum 3 minute, video in format vertical, filmat cu orice tip de dispozitiv. Tema trebuie respectata: redarea unei experiente legate de gust, din perspectiva proprie, pe tema „Suntem ceea ce mancam”.

Va invit sa parcurgeti site-ul https://www.nespresso.com/talents/ro/ro/home, pentru a afla mai multe detalii.

Anul acesta sunt 8 tari participante: Franta, US, Mexico, Cehia, Spania, Belgia, UK si Romania.

Filmul trebuie inscris in competitie pana in data de 25 martie.

Toate filmele selectate vor fi jurizate de un juriu la nivel national, cu experienta profesionala in domeniul cinematografiei, televiziunii, dar si in domeniul culinar. Premiile vor fi in bani, mentorat cinematografic si acces la festivaluri nationale si chiar internationale de film. Filmele vor fi jurizate in decursul lunii aprilie, iar in luna mai vor fi anuntati castigatorii la nivel national (locurile 1, 2 si 3), cu premii in bani si participarea (transport si cazare) la TIFF Cluj.Exista sansa, de asemenea, ca cele mai bune filme sa ajunga chiar in lista castigatorilor la nivel international, premiati in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Ce mai este frumos la Nespresso Talents: Fiecare film inscris in competitie este echivalentul unui copac plantat de catre Nespresso in Columbia. Este un proiect pe termen lung ce va duce, in final, la productia de cafea organica si fair traded.

#NespressoTalents

#WeAreWhatWeEat

#Suntemceeacemancam

 

Intrati pe www.nespresso.com/talents/ro/ro /

 

Va recomand sa vizionati filmele castigatoare ale editiilor anterioare: “Decollo Verticale”, regizat de Italo Draperi, (2016), “An Ordinary Life”, Lidia Sheinin (mi-a placut mult), “Scars”, Fran Najera, “Daddy”, Ovsanna Shekoyan, “Hola Ma”, Pablo Camargo (2017), iar pe restul va las sa le descoperiti singuri.

 

Mult succes si abia astept sa vad ce va alege juriul! In acelasi timp as vrea sa vad si toate filmele inscrise in competitie. Sau rog juriul national – Irina Margareta Nistor, Sonia Argint Ionescu si Adi Hadean – sa imi povesteasca.

 

Succes, dragilor!

 

Fotografii: Nespresso, arhiva personala

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here