Manasia.

deschidere mare, mare

Acum o luna, mai exact in data de 14 septembrie, intr-o duminica superba, am fost invitata de catre Ana-Maria Nacioiu, (un om minunat, sa stiti si un excelent PR), la un brunch in afara Bucurestiului.

Suna bine: conacul Manasia, aflat pe drumul vechi spre mare, aproape de Urziceni.

Drumul a fost minunat iar locul este de poveste, intr-adevar. Conacul are o istorie de pus intr-o carte, pe care o puteti citi direct de pe site-ul oficial, prezentata intr-o cronologie exacta, presarata cu aventuri, boieri si boieroaice, domnitori si “love affairs”.

Domeniul Manasia

Aici este pagina de Facebook, foarte bine pusa la punct.

https://www.facebook.com/pages/Domeniul-Manasia/1484959495060999

Cerina Ratiu in biblioteca interzisa femeilor la finele secolului 19

Cerina Ratiu in biblioteca interzisa femeilor la finele secolului 19

deschidere maredeshidere mare 2deschidere mare 3Manasia mare, mare4567

Eu pot sa va spun ca am petrecut la Manasia cateva ore linistite.

Am vizitat incaperile conacului (renovarea a fost terminata de curand), fiecare amenajata tematic si cromatic; am mancat in gradina foarte bun (chef-ul este Alexandru Iacob, fost castigator Top Chef); Avi al meu s-a jucat in gradina imensa, fiind asistat de cela mai bune baby sitters si junior PR intalnite pana acum (Lory Dinu si Francesca Anna Maria ) iar actrita Diana Stancu de la Teatrul National s-a transformat pentru cateva ore in Zana Fiona.

Daca ajungeti la Manasia, sa mergeti sa vedeti si paunii si sa va plimbati pe intreg domeniul. Imaginati-va ca aici a fost cultivat bumbacul pentru prima data in Romania, in secolul 19.

Locul a cunoscut si ororile comunismului. A fost pe rand comandament sovietic, apoi colhoz si ulterior gradinita tip internat. Dar totul e bine cand se termina cu bine.

Cand veniti la Manasia, salutati-le pe Cristina Petre (directorul de vanzari) si pe Ilinca Buha, directorul executiv), sunt niste ghizi minunati.

Si poate ca o sa va intalniti si cu Ariadna Avram, cea care a renovat conacul, o femeie cu o poveste extraordinara: este nepoata pictorului George Lövendal si fiica actritei Irina Dall.

Eu stiu ca voi reveni la Manasia si sper ca la anul in vara sa pot ramane acolo peste noapte cu intreaga trupa (inclusiv cu patrupezii mei dragi, Clint & Shlomo).

din salonul cu picturipe domeniu era cultivat bumbacul in secolul 19salonul orientalManasia pe inserat

Surse de inspiratie foto: http://www.domeniulmanasia.ro, arhiva personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here