Argo journey

deschidere mare

La finele anului trecut am primit un nou proiect, cu un nume mitologic: Argo Art Design. Genul acela de proiect demn de Placerile lui Noe combinat cu norocul PR-istului care are parte numai de job-uri interesante.

Argo Art Design inseamna o echipa tanara care descopera artisti care nu au intrat inca in mainstream. O fac cu pasiune si au povesti despre toate cautarile lor cat sa astearna nu intr-una, ci in zeci de carti, ceea ce sper sa se intample in viitor.

Adrian Buga, Andreea Buga, Alice Marinescu. Argo Art

Adrian Buga, Andreea Buga, Alice Marinescu. Argo Art

 

 1 Campanie LR

2 Campanie LR

“Oil on Canvas I Silk on Skin” sunt primele colectii ale Andreei Buga, jumatatea Argo Art Design. Daca Adrian Buga, sotul sau, este cel care descopera artistii, cu un background profesional impresionant la varsta sa, Andreea le duce lucrarile mai departe si si-a propus sa creeze o serie de colectii inspirate de acestea. Iar aceste doua prime colectii, lansate simultan, sunt un omagiu adus Almei Redlinger, unul dintre pictorii promovati de catre laboratorul cultural ARGO ART.

Alma Redlinger pe scaunul sau

Alma Redlinger pe scaunul sau

 

Pe Alma Redlinger am si cunoscut-o personal, in decembrie trecut, cand i-am facut o vizita in apartamentul sau-atelier. Prietena mea Ioana Ulmeanu de la Elle isi pregatea materialul pentru editia de februarie a revistei, curioasa fiind dupa ce ii povestisem despre legatura extraordinara dintre Alma si Ladislau Redlinger, o relatie de peste 70 de ani. Atunci am vazut o mare parte din lucrarile sale iar preferata mea este “Bucurestiul vazut de sus”, acel tablou la care ai putea sa te uiti ore in sir si sa ti se desfasoare prin fata ochilor toate momentele tale cu acest oras minunat.

atelierul Almei Redlinger

atelier 2

Tablourile Almei au fost imprimate pe matase. Fiecare piesa Oil on Canvas I Silk on Skin poate fi un personaj imaginar din lucrarile acesteia, adus de Andreea Buga in plin secol 21, o continuare a ceea ce a inceput pictorita scolita pe bancile lui M.H. Maxy in tulburatorii ani ‘40. Una dintre colectii este formata din piese casual – Fancy Canvas, din matase secondata de jerseuri si bumbac si cealalta cu piese elegante – Impressive Silk, in care matasea are rolul principal. Sunt 48 de piese, care pot fi achizitionata de pe siteul Andreea Buga si de pe Molecule-F.

Andreea Buga si George Pruteanu on set

Andreea Buga si George Pruteanu on set

Argo shooting 2

Pentru cele doua colectii au fost realizate doua sedinte foto diferite, una in studio (la Studio 82) si cealalta la Gradina Botanica din Bucuresti. Foto: George Pruteanu; concept proiect: Andreea Buga; styling colectie: Marina Moldovan; modele: Irina Vulpe si Andra Schuler, Mandarina Models; hake up & Hair style: Raluca Craciun.

aranjament cu flori

aranjament cu manechin si tablou Alma

Pentru evenimentul de lansare a colectiei am lucrat alaturi de echipa Molecule-f PR. Ideea a fost sa prezentam colectia in tandem cu o expozitie de 24 de ore cu tablourile Almei Redlinger aduse in locatie si cu amenajarea unui colt al atelierului artistei intr-una dintre incaperi. Locatia aleasa a fost Iconic Food Wine & Design. Este unul dintre spatiile mele preferate din Bucuresti, se potrivea perfect cu ceea ce ne-am dorit si in plus superba vila se afla pe Aleea Alexandru, la cateva case distanta de locul in care s-a nascut si a trait pana in urma cu cativa ani Alma Redlinger.

atelierul de la Iconic

Despre Argo people pot sa va mai spun asa: Andreea Buga a absolvit Universitatea Nationala de Arte, cu un masterat in Design, in anul 2007 iar din 2008 a devenit partener si designer la Argo Art.

Infiintat in anul 2008, acest laborator de arta este intr-o continua cautare si descoperire a artistilor romani mai putin cunoscuti, dar ale caror lucrari reprezinta adevarate comori ce pot fi admirate in albumele diviziei de publishing: Raul Egon Lebel, Octav Angheluta, Jana Gertler, Eva Cerbu, Alma Redlinger carora li s-a alaturat cel mai recent album care insumeaza colectia de arta a chirurgului profesor Ion Chiricuta, urmat de o expozitie de neratat la Muzeul Colectiilor de Arta, in luna mai.

cadoul

panou cu esarfa

Campanie Fancy Canvas, rochia pereferata

Poppies Rush Coat LR

Sensation Atelier Blouse LR

Touch the city Shirt LR

 

Iar eu voi reveni in curand cu alte povesti Argo-siene.

final material

 

Surse de inspiratie foto: Argo Art Design, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here