MA-RA-MI travels

deschidere mare

Astazi scriu despre Andra Clitan. Am vrut sa o fac de ceva vreme si am asteptat momentul lansarii noului sau site. Este locul in care Andra si-a asezat colectiile, un fel de jurnal al pieselor sale inspirate de diversele culturi intalnite de-a lungul experientelor sale de studiu si calatorie.

Andra Clitan

Andra Clitan

 

Pe Andra Clitan am cunoscut-o in urma cu cinci ani. Am descoperit-o pe site-ul Molecule-F si imi amintesc si acum de o jacheta de inspiratie traditionala romaneasca pe care am ratat-o. In momentul in care am plasat comanda mi-a aparut ca este sold out deja.

Originara din Maramures si crescuta in Transilvania, Andra Clitan si-a propus sa invete. Mult. Si a luat cu ea la scoala portul traditional romanesc, pe care l-a interpretat de fiecare data altfel, in multiplele sale mutari geografice.

Andra Clitan

De la Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca a urmat Franta, l’EcoleSuperieure des Arts Decoratifs de Strasbourg, Anglia, Central Saint Martin’s College of Art and Design din Londra. Apoi au fost colectiile care au captat atentia colegilor mei din presa de specialitate – “Mara Mi” (prezentata in cadrul Pasarela, in 2009), “My Maramures” si “Back to roots”.

In tot acest timp Andra a experimentat si pictura, sculptura in marmura, sticla, lemn si piatra artificiala si a fost implicata in proiecte de fotografie, ilustratie si design de bijuterie si costum de teatru. Apoi a urmat un master inspirat de cultura hindu si asa a incoltit ideea de multiculturalitate.

Teza de doctorat, sustinuta in anul 2012, “From multiculturalism to Intercultural Dialogue” a abordat tematica ritualurilor traditionale de inmormantare din Transilvania, al caror simbolism a fost transpus in designul modern, combinat cu elemente couture si de broderie manuala. A rezultat de aici colectia “Sola Scriptura” toamna-iarna 2013, prezentata in cadrul Berlin Fashion Week.

Apoi Andra Clitan a plecat la Manila, in Insulele Filipine, unde a predat la Universitate timp de doi ani. In tot acest timp designerul a acumulat noi experiente, a conturat noi directii estetice si valori ce au dus la MA RA MI si a creat colectia Primavara-Vara 2015 ce deschide un nou capitol din evolutia sa.

In prezent Andra Clitan preda Moda (istorie si alte subiecte legate de acest vast domeniu) si design vestimentar si coordoneaza colectii si expozitii de moda in Emiratele Arabe Unite, la Universitatea din Abu Dhabi. In paralel, Andra Clitan lucreaza deja la colectia toamna-iarna 2015, inspirata de traditiile de aici.

Colectia MA RA MI poate fi achizitionata de pe site-ul sau,  de pe Molecule-F si din showroom-ul Molecule-F.

2

3

4

5

Va invit sa urmariti si paginile de Social Media Andra Clitan: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter. Si sa ii cititi si blogul, o adevarata placere a lecturii.

O urmaresc pe Andra si sunt tare curioasa incotro va pleca dupa capitolul Emiratele Arabe. Este omul care va invata toata viata, ii va invata la randul sau si pe altii. Iar eu astept colectia urmatoare cu mare interes.

Din seria #peopletoseek.

final

Surse de inspiratie foto: http://www.ma-ra-mi.com, http://www.alo-moda.ro


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here