READING

When in Venice, California

When in Venice, California

deschidere mare

deschidere 2

De cativa ani obisnuiesc sa imi fac topuri ale oraselor preferate. Pana de curand, in topul meu erau Tel Aviv, Berlin, San Francisco si Las Vegas.

Fusesem in Los Angeles, imi placea, dar abia anul acesta am simtit orasul mai bine si am fost vrajita de West Hollywood si de zona artsy din Downtown L.A., acolo unde sunt cele mai hip galerii de arta, printre care si cea a lui Mihai Nicodim.

Apoi am ajuns din nou in Venice. Si a fost dragoste la a doua revedere; o dragoste atat de puternica, incat in acest august, cu doua saptamani inainte de a ma intoarce acasa, in Romania, am mai facut un drum pentru 3 nopti si 4 zile in acest oras fermecator despre care am scris in trecere acum cateva postari.

De aceasta data am optat sa traiesc ca un localnic si am inchiriat o casa pe canale, in regim #airbnb, a carei proprietara locuieste acolo si isi face bagajele si doarme trei case mai incolo, la iubitul sau, atunci cand are locatari temporari.

M-am simtit ca acasa acolo, iar curtea interioara avea asa un farmec, incat as fi stat sa citesc acolo ore in sir. Sa te trezesti dimineata si sa iti iei micul dejun in gradina, in aceasta oaza de liniste, este o experienta memorabila. Nu m-am putut abtine si i-am adus un omagiu lui Helmut Newton, unul dintre fotografii mei preferati. Are el o poza surprinsa de June Newton, in gradina lor din sudul Frantei. A fost singurul moment in care am purtat sandale cu toc in Venice.

House in Venice Beach

casa in care am locuit in Venice

casa in care am locuit in Venice

 

Houses of Venice

Houses of Venice

 

De pe canalele din Venice se ajunge imediat la plaja si la celebra Muscle Beach. Un tur al magazinelor pestrite de suveniruri surf este necesar odata ajuns aici. Iar pentru plaja nu trebuie sa va chinuiti prea tare cu umbrelele, vanzatorii ambulanti de umbrele va vor rezolva aceasta problema.

Venice beach 1

Venice beach American flag

Venice beach oriental

Venice Beach palms

Venice beach playground

Venice Beach street art

Venice beach wall

Venice cannals

we do not judge

Nu mi-am propus ca acest material sa aiba un ton de sfaturi turistice si in general nu imi place sa fac pe experta in materie de calatorii, dar daca ajungeti in Venice, mergeti pe Abbot Kinney. Este una dintre cele mai cool strazi ale momentului. Imaginati-va un loc unde s-au adunat unele dintre cele mai cool branduri de nisa, internationale dar si foarte multe branduri californiene, de la haine si pantofi si pana la cosmetice si librarii sau magazine mici cu viniluri rare. Se mananca excelent si raw si bio in bistro-urile de aici si toate sunt afaceri proprii, nimic de lant.

Mi-a mai placut Venice si pentru ca il poti strabate cu piciorul. Mie nu imi place sa conduc. Ma streseaza. Prefer sa observ oameni, vitrine de magazine, sa intru in galerii de arta, sa ma bucur de viata fara sa stau pe patru roti. M-am bucurat de arta stradala, un adevarat landmark al orasului, am descoperit cateva magazine vintage si am fost si la expozitia David Hockeny de la L.A. Louver.

Abbot Kinney 2

Abbot Kinney 3

Abbot Kinney 4

Abbot Kinney by night

Abbot Kinney by night Abbot Kinney The Doors

Abbot Kinney, Caudalie

Dennis Hopper street art

L.A. Louver gallery

Main Street, Venice

Main Street, 2

Stan si  Bran street art

Venice miroase a libertate, si chiar si atunci cand oceanul este agitat si cerul este plin de nori, orasul are un farmec pe care nu l-am mai intalnit nicaieri. Venice inseamna culoare, oameni relaxati si amabili.

Stiti cand m-am simtit acasa in Venice? Cand am fost in luna iunie si am stat in Marina Del Rey, obisnuiam sa cumparam frappuccino de la un Starbucks de la Ralph’s, un supermarket din zona. Tot de acolo imi cumparam si Strongbow-ul meu preferat, in varianta mere Gold. Cand am revenit, ne-am facut aprovizionarea tot de la Ralph’s si cand am ajuns la punctul Starbucks, ne-a recunoscut vanzatorul si ne-am conversat ca si cand am fi locuit deja acolo.

Nu stiu cand ma voi intoarce in Venice, dar pot sa va spun ca este acum in topul meu „ In Love With Magic Cities”.

Cat despre Strongbow, cidrul meu preferat, este facut pentru Venice si pentru apusurile de soare de acolo.

Venice, pe canale, hippie

Pe curand, cu alte povesti din experimentul meu Las Vegas & Co. Strongbow a fost cu mine, de fiecare data.

 

#Strongbow #urbanbynature #cidru #mere #myStrongbowdiaries

 

Surse foto: colaje realizate de artistul grafic Silvana Catalinescu, https://www.behance.net/-silvana-,

arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here