READING

Nice things to do from mid October

Nice things to do from mid October

Les Films de Cannes a Bucarest, Happy End

Pentru ca am ratat aproape tot ce s-a intamplat pana la aceasta data in materie de evenimente, mi-am pregatit o lista consistenta pentru cealalta jumatate a lui octombrie.

Asadar:

"Patti Cake"

“Patti Cake”

Pana in 22 octombrie avem o noua editie “Les Films de Cannes à Bucarest”, la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului Roman si la Cinemateca Eforie. Prietenii de la Nespresso sunt prezenti pe toata perioada festivalului la CinemaPro (este cafeaua oficiala a festivalului). Bilete, in în rețeaua Eventbook/ programul filmelor, aici si aici.

vizual DISCO BTT

Asociatia Culturala Control N organizeaza, intre 21 octombrie si 11 noiembrie, expozitia multimedia DISCO BTT – Discotecile Comuniste. Este o expozitie cu care ma voi delecta cu siguranta, pentru ca acopera anii ’70-’80, exact anii copilariei si adolescentei mele. Disco BTT va fi in display la Palatul Stirbei (Calea Victoriei 107), luni-vineri intre 18:00-20:00 si sambata si duminica, 18:00-22:00. Conceptul expozitiei este semnat de regizoarea Iulia Rugina (“Brfeaking News”, “Love Building” si “Alt Love Building”).  Consultant proiect: Sorin Lupascu, un DJ celebru in perioada discotecilor BTT. Scenografia expozitiei este realizata de Andreea Popa, scenograf de film cu experienta a peste 20 de pelicule de lung metraj si colaborari cu regizori precum Claude Lelouche, Joel Schumacher, Cristi Puiu, Cristian Nemescu sau Nae Caranfil. Unul dintre partenerii expozitiei este proiectul Discoteca. Mai multe detalii despre Disco BTT sunt aici.

silviu-stanculescu-mariana-mihut-1_d0936c94ae134d

Intre 20 si 30 octombrie avem Festivalul National de Teatru. Nu ajung la nicio piesa anul acesta (din nou, lipsa de timp), dar voi merge sigur la cateva dintre expozitiile anuntate: Expo de fotografie Mariana Mihut, la Teatrul Bulandra, in foaierul salii “Liviu Ciulei” (Izvor), expo de scenografie “Pantoful in teatru”, la Galeria Kube Musette (Calea Victoriei 114). In display for fi expuse schite, colaje si pantofi realizati de patru scenografi romani cu nume sonore in teatru: Doina Levintza, Lia Mantoc, Helmut Stürmer si Dragoş Buhagiar. Apoi este expozitia cu fotografii semnate Adi Bulboaca, in urma „Laboratorului de teatru Cehov / KORDONSKY din iulie trecut, cand regizorul Yury Kordonsky a lucrat cu artistii de la acest curs experimental; expo in display in foaierul salii Studio de la Odeon. Si mai este expo „NICU ALIFANTIS 45 · 118 · 54 · 61 / A Treisprezecea Noapte”, la Bulandra. 45 de ani de cariera, 118 spectacole pe scenele din 54 de teatre si 61 de regizori. Toate detaliile sunt aici.

Alexandra Nechita

Pana in 19 octombrie ajung sa vad expo in aer liber din fata Ateneului Roman”, cu statuile artistei Alexandra Nechita (“Gradina cu sculpturi”).

Zain 2

Pentru cine este in Cluj sau ajunge la Cluj, saptamana asta avem o noua editie Zain Expressions, intre 18-22 octombrie, cu piese de design interior si vestimentar, instalatii si seminarii in orasul in care se intampla mereu ceva interesant. Voi reveni cu un material mai consistent, o sinteza Zain ce va cuprinde atat aceasta experienta cat si cea din luna mai, cand am mentorat si jurizat, alaturi de partenerul meu pe proiecte creative, Robert Ratiu, cateva lucrari memorabile pentru noi.

Iulia Toma si Claudiu Cobilanschi, Prova, Art Encounters 2017

Iulia Toma si Claudiu Cobilanschi, Prova, Art Encounters 2017

Pana in 5 noiembrie, Timisoara calling cu “Art Encounters”. Voi scrie mai pe larg despre bienala de arta contemporana, cat de curand, aici.

Festivalul SoNoRo 2017

Intre 27 octombrie – 13 noiembrie, SONORO pregateste o noua editie, cu un nume simpatic: HIDE&SEEK. Pentru ca muzica de camera va fi intr-un tandem perfect cu poezie, video art, fashion design, la Bucuresti, Timisoara, Cluj si Brasov. Participa artisti din 15 tari, printre care Gilles Apap, Ruxandra Donose, Giovanni Sollima, Max Baillie, Philippe Graffin, Daniel Rowland, Razvan Popovici (cel care a creat acest festival, in urma cu 12 ani), Diana Ketler (cofondatoarea festivalului), Marc Bouchkov, Vladimir Mendelssohn, Justus Grimm, Henri Demarquette, Zoran Markovici, Storioni Trio si Kamerata Kronstadt, condusa de dirijorul Cristian Orosanu. Toate detaliile sunt aici. Trebuie sa ajung, i-am promis Mihaelei Muresanu (PR-ul festivalului) ca ma vede macar la un concert.

Zain

Ne vedem la expozitii si la concerte si sa avem zile cu soare si temperaturi de septembrie in continuare, ca e tare bine.

Branislav Nikolić, "Four Waters", Art Encounters 2017

Branislav Nikolić, “Four Waters”, Art Encounters 2017

 

Surse foto: cele de mai sus, http://www.trilulilu.ro


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here