READING

Va rog, stingeti lumina pe 24 martie, intre 20:30-...

Va rog, stingeti lumina pe 24 martie, intre 20:30-21:30.

Brown Bear (Ursus arctos) cub peering from the top of a rock .

Brown Bear (Ursus arctos) cub peering from the top of a rock .

Pentru a zecea oara in Romania, WWF ne invita astazi sa stingem lumina pentru ora, intre 20:30-21:30.

timeline Earth Hour

Se vorbeste din ce in ce mi mult despre poluare, despre consum excesiv, despre incalzirea globala iar vinovatii suntem noi, oamenii. Dispar specii de animale, lipsa apei se acutizeaza iar defrisarile in exces si emisiile de carbon genereaza fenomene meteorologice care produc dezastre umane si materiale teribile.

Relatia noastra cu natura a avut de suferit in ultimii ani, iar anul acesta Ora Pamantului este un motiv pentru un nou inceput, pentru a incerca sa reparam relatia care ne-a ajutat la un moment dat sa evoluam.

Campania de reconectare cu natura de anul acesta ne invita sa adresam o scrisoare naturii. Va invit si eu sa ii scrieti unei specii pe cale de disparities au padurii sau apei sau naturii, intrand pe link. / “Ora pamantului impreuna”. Mesajul ar trebui sa aiba maximum 300 de cuvinte.

2

Eu i-am cerut scuze ursului brun:

“Dragul meu urs brun. Tu, care esti in varful piramidei trofice, specia ta trebuie sa reziste, pentru ca fara tine, celelalte specii din habitatele tale nu vor supravietui.

Imi cer scuze in numele tuturor celor care te-au vanat pentru placere sau invocand pericole nefondate. Imi cer scuze in numele celor care au taiat paduri si te-au lasat fara casa. Imi cer scuze si in numele celor care te-au lasat fara surse de hrana, din cauza lacomiei si a nepasarii.

Sper sa ma ierti ca mi-a pasat de lucruri atat de putin importante si nu m-am implicat mai mult in cauza ta. Am ratat cea mai importanta conexiune: cu tine. Vreau sa stii ca lucrurile se vor schimba.

Cu ocazia Orei Pamantului vreau sa iti demonstrez ca eu ma pot schimba ca tu sa nu fii nevoit. Acum stiu ca iti plac padurile intinse, departe de oameni, urs discret si blajin. Vreau sa acord mai multa atentie nevoilor tale. Cred ca doar asa putem fi amandoi fericiti. As vrea sa fim mai conectati.”

#connect2earth #EarthHour2018 #OraPamantului2018 #WWFRomania #connect2urs

http://ora-pamantului.ro/

https://www.facebook.com/events/230068447553596/

https://www.facebook.com/WWFRomania/

http://www.wwf.ro/

ursoaica. foto Silviu Matei, via wwf

ursoaica. foto Silviu Matei, via wwf

Stiati ca singurul Centru pentru Reabilitarea Ursilor Orfani din Europa se afla in Romania si a fost creat in urma cu 10 ani, de catre Leonardo Bereczky, din pasiune pentru aceasta specie? Centrul a salvat pana in prezent peste 100 de ursi. O parte se aflau in gradini zoologice, unde traiau in conditii infioratoare. Altii erau pui ramasi orfani dupa ce mamele lor au fost ucise de vanatori.

De la 2 milioane de oameni implicati in intiativa WWF Australia in martie 2007, astazi vor stinge lumina timp de ora in jur de 2 miliarde, din peste 152 de tari si 7,000 de orase.

Stingem lumina, dar ne si implicam, atat cat putem, in a salva ceva din planeta asta. Sa incepem prin a consuma mai putin si a arunca mai putin.

Bear Orphan Station Harghita | Romania | 2013 | Brown Bear Cubs 2013 | Boogster light coloured bear cub | dark coloured bear cubs have no names

Bear Orphan Station Harghita | Romania | 2013 | Brown Bear Cubs 2013 | Boogster light coloured bear cub | dark coloured bear cubs have no names

Iar pe WWW Romania gasiti multe cauze in care va puteti implica.

La 20:30 stingem lumina timp de o ora.

Va multumesc.

Earth final material

Surse foto: http://www.wwf.ro, McCann PR, http://greenly.ro


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here