READING

«Un veac de singuratate» cu Matei Schwartz si Andr...

«Un veac de singuratate» cu Matei Schwartz si Andreea Nitoi

Andreea Nitoi si Matei Schwartz

Andreea Nitoi si Matei Schwartz

Astazi este randul ultimei carti din Book Cover Tee Capitolul 2, «Un veac de singuratate» a lui Gabriel Garcia Marquez, cu coperta reinterpretata de Matei Schwartz de la BOLD si Andreea Nitoi.

«Un veac de singuratate» era si in lista mea de «preferate», asa ca ma bucur mult ca cei doi tineri talentati si minunati au ales-o pentru biblioteca mea.

Pe Matei Schwartz l-am cunoscut in urma cu cativa ani, in cautarile mele de tricouri mai speciale. Atunci am descoperit si linia BOLD, http://boldfashion.ro, cu Tees din materiale extrem de placute pe corp si cu mesaje destepte.

Pe Andreea Nitoi am cunoscut-o in urma cu vreo trei ani, via Cerina Ratiu de la Molecule-F si port cu mare placere un tricou-rochie facut de ea si primit in dar de la Cerina.

Dragii mei Andreea & Matei, sper sa mai facem o coperta Book Cover Tee, in viitor.

Asa cum stiti, “Book Cover Tee” a ajuns la cea de-a doua serie (dupa primul capitol, lansat in vara lui 2012). Este un proiect Placerile lui Noe & 109 & prieteni apropiati, invitati sa creeze coperta cartii preferate. Odata titlurile alese si cele 12 coperti recreate au fost croite si tricourile (pe acelasi tipar din vara lui 2012, realizat de Ioana Dumitrescu si Marina Moldovan de la 109  (www.109.ro). Cele 100 de tricouri (cu modele de fata & baiat) pot fi achizitionate de la Libraria de carte engleza Anthony Frost, de pe www.molecule-f.com si de la The Place Concept Store.

De aceasta data autorii sunt: Andreea Esca, cu “Fifty Shades of Grey” a lui E.L. James; Andreea Macri & Anda Brindusa de la revista The One, care si-au ales cartea “O mie si una de nopti”; Cristina Bazavan, cu “Extrem de tare si incredibil de aproape” a lui Jonathan Safran Foer; Cristina Foarfa (bookaholic.ro) cu “Zenobia” a lui Gellu Naum; Daniela Kammrath (121.ro) si-a ales “Pescarusul Jonathan Livingston” a lui Richard Bach, iar ilustratia a fost realizata de catre un bun prieten, artistul Cristian Ianculescu (www.ianculescu.com); Andrei Th. Iovu & Lil Bulgac, colegii mei de la Harper’s BAZAAR si-au ales cartea “Pornografia” a lui Witold Gombrowicz; Diana Florina Cosmin de la Forbes, “Girl in a Hyacinth Blue” a lui Susan Vreeland (fotografiata de Roro Serban); Laura Calin (V for Vintage), “Notre Dame de Paris” a lui Victor Hugo; Vicki Nicola (vickipedia.ro) si-a ales “Au Bonheur des Dames” a lui Emile Zola, iar ilustratia a fost realizata de talentata artista Raluca Pantis. Matei Schwartz (BOLD) & Andreea Nitoi

au ales “Un veac de singuratate” a lui Gabriel Garcia Marquez; Marian Palie a optat pentru “Omul recent” a lui Horia Roman Patapievici, iar Marius Concita a recreat pentru mine coperta pentru “The Unbearable Lightness of Being” a lui Milan Kundera.

“Book Cover Tee” a fost posibil cu sprijinul a doua branduri care au platforme de comunicare extrem de creative in zona de arta si design si alaturi de care am dezvoltat proiecte minunate si in trecut: Henkel Romania, cu al sau www.atelierperwoll.ro/, si Stella Artois, cu www.stellaartois.ro (Club des Connaisseurs).

O mare parte din banii obtinuti din vanzarea tricourilor va fi donata “Centrului de Adoptii Iubirrre” (http://www.facebook.com/Iubirrre).

“Book Cover Tee” este despre carti preferate ale unor prieteni si oameni dragi mie, care vor fi invitati sa spuna intr-o imagine o poveste purtabila.

Foto: Oltin Dogaru

Make up: Adina Vlad

 

_______________________________________________________

Biblioteca Book Cover Tee:

Eroii Romaniei Chic, www.eroiiromanieichic.ro/, (Cristina Pop si Lili Misaila, cu aportul creativ al Carlei Szabo), cartea “Middlesex” a lui Jeffrey Eugenides;

Ovidiu Buta, “Orlando”, Virginia Woolf;

Ioana Ulmeanu si Robert Ratiu, “Accidentul”,  Mihail Sebastian;

Valeria Moldovan,“Dama de pica”, Aleksandr Puskin;

Razvan Firea, “Portretul lui Dorian Gray”, Oscar Wilde.

Noemi Revnic (adica eu) & Marius Concita, “Cineva cu care sa fugi de acasa”, David Grossman.

Ne revedem la vara, in biblioteca estivala, cu Book Cover Tree Capitolul 3 & friends.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here