Some Tea history lessons

deschidere-mare

Cel mai mult imi place cand brandurile pe care le folosesc de ani buni, imi propun proiecte.

Unul dintre acestea este Twinings, cu o poveste de 310 ani, pe care i-o datoram lui Thomas Twining si urmasilor sai.

Dupa ce am citit recent despre istoria Twinings, am apreciat si mai mult brandul, si iata si de ce:

twinings-vintage

In primul rand, familia Twining a contribuit substantial la “democratizarea” accesului la acest produs, multa vreme prohibitiv maselor. In anul 1706, ceaiul verde se vindea cu echivalentul a 160 de Lire sterline pentru 100 de grame, si asta se intampla din cauza taxelor, extrem de ridicate. Familia Twining, prin Richard Twining, a castigat lupta cu Parlamentul britanic si, la finalul secolului 18, preturile au scazut considerabil, ceea ce a dus ulterior la “revolutia ceaiului” si instaurarea traditiei ceaiului de la ora 5.

In 1787, Twinings si-a creat si logo-ul, neschimbat pana in prezent, unul dintre cele mai longevive logo-uri din istorie.

Tot in secolul 18, femeile nu aveau voie sa intre in cafenele si ceainarii. Acelasi Richard Twining a gasit solutia perfecta: sa le vanda ceaiurile ambulate in cutii pretioase, in timp ce acestea asteptau in trasura, in fata ceainariei. Imi imaginez un adevarat spectacol de extravaganta: doamnele londoneze, imbracate elegant, facand conversatie pe trotuar cu Mr. Twining.

In 1837, (in timpul domniei lui Queen Victoria), Twinings a devenit furnizorul Casei Regale Britanice.

In anul 1910, Twinings a deschis prima cafenea in afara granitelor Marii Britanii, in Franta.

Iar in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, cand ceaiul a fost rationalizat, Twinings a furnizat ceai pentru armata si Crucea Rosie iar prizonierii britanici primeau sistematic pachete cu ceai. Tot atunci, Twinings a legat o stransa colaborare cu Organizatia Femeilor voluntare, care, da, acum aveau voie sa intre in cafenele si in ceainarii. Implicarea sociala Twinings continua. In 2004, Twinings a devenit unul dintre principalii parteneri Save The Children si pana in prezent au fost ajutati peste 500,000 de copii, in cadrul acestui program.

Iar in 1956, Twinings a lansat primii saculeti de ceai. In prezent, Twinings produce peste 500 de varietati de ceai, a lansat si o Academie de Ceai iar anul acesta a lansat un amestec special, de Ziua lui Queen Elizabeth, care a implinit 90 de ani.

Eu pot sa va spun ca sunt fan Lemon & Ginger, English Breakfast Rich & Balanced (pe care il beau cu lapte) si Peach & Passionfruit (pe care il beau rece, cu lamaie).

cum-a-invatat-shlomo-sa-pregateasca-un-ceai-perfect

In weekend m-am jucat putin si l-am invatat pe Shlomo, soricarul meu cum sa prepare ceaiul perfect, cu ajutorul clepsidrei care masoara exact cat trebuie lasat saculetul de ceai in ceainic.

asta-este-clepsidra

asta-este-clepsidra

acum-intorc-clepsidra

acum-intorc-clepsidra

clint-se-pregateste-de-curs

clint-se-pregateste-de-curs

Sa bem ceai si sa radem; macar o ora pe zi.

Surse info: https://www.twinings.co.uk

Fotografii: arhiva personala, Pinterest


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here