READING

Secolul 20 al Doamnei Bratescu

Secolul 20 al Doamnei Bratescu

In editia martie-aprilie a revistei Harper’s BAZAAR Romania am citit un interviu cu artista Geta Bratescu, realizat de Gabriela Piturlea. Am savurat fiecare rand al materialului intins pe patru pagini si am aflat povesti nestiute despre Doamna Bratescu, cum ar fi intalnirea acesteia cu sotul sau, Mihai, despre drumurile lor europene cu Dacia si casa in care au trait pana la disparitia acestuia.

Geta Bratescu in studioul sau

Geta Bratescu in studioul sau

Cand am ajuns la paragraful cu revista Secolul XX, la care artista si-a adus aportul vizual, am zambit larg. Parintii mei nu ratau niciun numar iar cand am emigrat in Israel, in vara lui ’89, mama i-a cadorisit pe prieteni si pe fostii sai elevi cu toate exemplarele din colectie.

Intamplarea a facut ca prietena Mignon Silva sa se reintoarca in Israel, in urma cu aproape doi ani. La plecare mi-a facut cadou o cutie plina cu “Secolul XX”. Si asa s-au intors la mine revistele-carti “pierdute” in urma cu 22 de ani si din care am inceput sa citesc cu mare placere.

Aseara am luat la citit editia aprilie-iunie 1997, dedicata orasului Bucuresti, un numar realizat de Alex. Leo Serban. Ora 2 dimineata m-a gasit la jumatatea sa si abia astept sa o termin, sper, in acest weekend.

Daca v-am facut curiosi, mai aveti vreme sa cumparati revista Harper’s BAZAAR si sa cititi interviul cu Geta Bratescu, pana saptamana viitoare, cand un nou numar va fi pe piata.

Iar eu lansez astazi un concurs cu premiu, un exemplar din Secolul XX care va fi primit de cea/cel care vor scrie despre cea mai frumoasa intamplare din secolul XX, va da share si va primi cele mai multe like-uri.

Sa avem un secol XXI plin de amintiri frumoase!

Surse de inspiratie: http://www.galerieimtaxispalais.at, Harper’s BAZAAR Romania

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here