Sampanie pentru Sonia Rykiel

Astazi Sonia Rykiel implineste 83 de ani. Nascuta la Neuilly, cea mai mare dintre cele cinci fiice ale cuplului de evrei cu origini romane (tatal) si ruse (mama), Madame Rykiel a intrat in lumea modei la varsta de 17 ani, cand primul sau job a fost sa decoreze vitrina unui magazin parizian. Dupa ce l-a cunoscut pe sotul sau, Sam Rykiel, care avea un butic elegant, Sonia a dat marea lovitura cu puloverele, atat de comode, pe care a inceput sa le confectioneze singura, in timp ce era insarcinata. Totul a inceput in anii ’60 si de atunci si pana in prezent, Rykiel a devenit regina tricotajelor si, chiar daca in ultimii ani a lasat-o pe Nathalie, fiica sa, sa munceasca mai mult, prezenta sa este simtita in toate colectiile.

levitra tablet

Am cateva piese Rykiel in sifonier, pe care le port cu mare placere, am si o brosa fantezie primita in dar de la Ioana Dumitrescu (de la 109) in urma cu aproape 10 ani), iar ultima mea achizitie Rykiel a fost o geanta sporty din fash, pe care am purtat-o lejer toata iarna trecuta. Cat despre colectia sa pentru H&M din iarna lui 2009, prietena mea Corina Esteller care locuieste de ceva vreme in Paris a castigat in lupta dreapta cu umerasele si mi-a cumparat un superb capot pe care il port cu mare placere in serile toride de vara, iar Cristina Bazavan s-a intors victorioasa cu un set de lenjerie pe care mi-l doream tocmai de la Los Angeles.

Astazi o aniversez pe Sonia Rykiel cu sampanie si cu cateva fotografii speciale din albumul meu.

“The Poor Boy Sweater” care a facut-o celebra in anii ’60 pe Sonia Rykiel.

Surse de inspiratie: http://www.perfectlybasics.nl/, http://theredlist.fr, http://www.girlalamode.co.uk, http://www.sawfnews.com, http://lotus-premium.com, http://triercopenhagen.com, http://www.purple.fr, http://www.sgcny.com

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here