READING

Povestea mea cu Rosenthal. Capitolul II

Povestea mea cu Rosenthal. Capitolul II

Astazi vedeta dejunului meu este serviciul Rosenthal Sanssouci, cu o poveste fabuloasa.

Atunci cand regele Prusiei, Frederic cel Mare  a dispus inceperea lucrarilor de constructie a palatului  Sanssouci din Potsdam, a comandat si un nou model de serviciu de masa. Se stie ca la acea vreme arhitectura si decorarea spatiului interior erau strans legate de ritualul aranjarii mesei. Iar Casa Rosenthal a creat astfel serviciul de masa Sanssouci, inspirat de modelul plafonului rococo din sala cea mare a castelului. Acest model a avut asa un mare succes, incat a fost copiat rapid si de alti manufacturieri de portelan. Dar in 1894 casa Rosenthal a obtinut licenta de la Manufactura Regala de Portelan pentru a produce in exclusivitate  acest model de serviciu de masa, care a ramas neschimbat pana in prezent si este identic cu serviciul original al regelui Prusiei.

Acest serviciu este cel mai apropiat de cel al familiei mele. Il puteti xenical online store gasi in varianta alba, “Elfenbein” sau in cea din portelan ivory, decorat cu motive florale elegante, “Chatelaine”. Calitatea portelanului cu unde translucide te trimit cu gandul la celebrul  “Bone China”, apreciat de cunoscatori. Sa retineti si numele creatorului serviciului Sanssouci, Karl Bayreuther, un artist desavarsit. Daca ati fost la Viena, la Hofburg, ati observat cu siguranta serviciile de masa Rosenthal expuse nonsalant in vitrinele muzeului.

Saptamana viitoare va fi randul unui serviciu inspirat de una dintre perioadele mele artistice preferate, Bauhaus.

Casa Rosenthal, cu toate diviziile sale – Rosenthal Tradition, Rosenthal Studio-Line si Rosenthal Versace este reprezentata in Romania de My House din  Calea Dorobantilor 168, www.myhousecult.ro.

Albumul meu Rosenthal Sanssouci

Picturi de inspiratie Sanssouci

Lilian & Walt Disney la dejun.

Maria Callas la masa, parea foarte fericita.

Marilyn Monroe, Simone Signoret si Yves Montand in anul 1960, fotografiati de Bruce Davidson.

Penelope Cruz si Pedro Almodovar la masa, in timpul Festivalului de la Cannes din 1999. In acel an Almodovar a obtinut premiul pentru cel mai bun regizor pentru filmul “Totul despre mama mea”.

Surse de inspiratie: http://www.paintings-for-sales.com, http://www.telegraph.co.uk, http://www.awesomestories.com, www.myhousecult.ro.

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here