READING

O intalnire nepretuita cu cea mai veche prietena

O intalnire nepretuita cu cea mai veche prietena

Joia trecuta, pe o ploaie grozava de primavara am dejunat cu Nadia Valeanu Popescu, prietena mea din copilarie. Ne-am intalnit la jumatatea drumului, ca sa zic asa (intre biroul de avocatura al Nadiei si casa mea), la Stadio, un restaurant aflat in incinta Union Center, pe Ion Campineanu nr.11.

Pe Nadia Valeanu o cunosc de la gradinita numarul 2 din Campina, inca din grupa intai, mai exact de cand aveam amandoua trei ani, adica sa tot fie vreo 38 de ani. Apoi am fost colege in clasele primare (si avem o multime de povesti cu Doamna Cartianu, educatoarea noastra), la scoala generala si apoi in primii doi ani de liceu, pana cand am emigrat in Israel, iar pana cand m-am intors in Romania am tinut o frumoasa corespondenta, scrisorile exista si acum, intr-un sertar al noptierei mele de la mama. Parintii nostri au fost profesori si prieteni, in vacante eram cand Nadia la mine, cand eu la ea si avem atatea povesti, incat am ajuns la Stadio pe la 13:00 si am mai plecat de acolo aproape deora 17:00.

Sa va mai spun ca amandoua am facut Facultatea de Drept (in ani diferiti, pentru ca eu am „pierdut” doi ani cu armata), numai ca Nadia, spre deosebire de mine si profeseaza. Nadia este „my personal lawyer”, ea s-a ocupat de actele mele de divort, de actele firmei mele proaspat infiintata si mai nou, de toata speta schimbarii de nume pentru mine si pentru fiul meu proaspat adoptat.

Am zis ca vom repeta experienta Stadio. Este un loc tare placut, minunat decorat, cu muzica buna, atmosfera excelenta si mancarea este pe gustul meu.

Posesoarele unui MasterCard Premium – Gold, Platinum, World sau World Elite – trebuie sa stie ca beneficiaza la Stadio de 10% reducere. Aici este si pagina de Facebook a restaurantului, https://www.facebook.com/stadiobucharest. Abia astept sa ma intorc aici, pentru tortul de ciocolata cu sos de vanilie. Acum Nadia e la post iar eu sunt la dieta.

Pe curand, cu noi intalniri nepretuite!

Surse de inspiratie: arhiva personala, https://www.facebook.com/stadiobucharest


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here