The last 13 days of November 2017

deschidere mare

deschidere mare 2

Mai sunt 13 zile din ultima luna de toamna si multe lucruri de vazut si facut, asa ca:

Cover General

Astazi este ultima zi a Festivalului Filmului Francez (FFF), ajuns la editia cu numarul 21, in 9 orase din Romania: Bucuresti, Arad, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Mai multe detalii, aici: https://www.facebook.com/events/525076974519983/

MNAC, Bitzan

La MNAC s-au schimbat expozitiile si avem in display lucrari ale lui Ion Bitzan, Gheorghe Rasovszky, Wanda Mihuleac si o colectie semnata Ethel Lucaci-Baias si Silviu Baias. http://www.mnac.ro

AFIS Bucharest White World

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bucharest White instalare

Vreau musai sa ajung la Galeria Posibila (Strada Popa Petre nr. 6), sa vad expozitia „Bucharest White World” a Katjei Lee Eliad. Curatorul expozitiei este amica mea Valentina Iancu (MNAR / Proiectul MATKA). Este cea de a treia expozitie a artistei israeliene cu radacini romanesti. Lucrarile din display sunt inspirate de situatia geopolitica actuala, cu trimitere la istoria colectiva a minoritatii evreiesti din Romania. Artista s-a nascut acum 45 de ani (suntem de-o seama), la Tel Aviv si a studiat in Franta, locuind in prezent in trei orase: Bucuresti, Paris si New-York.

Mi-a placut mult titlul. Pentru mine, „Bucharest White World” inseamna in primul rand putinele cladiri in stil Bauhaus, proiectate de catre unul dintre parintii curentului DaDa, Marcel Iancu.

Am citit prezentarea fiecarei lucrari din expozitie, trimisa „la cald” de catre Valentina, si abia astept sa le vad si live. Expo este vernisata pana in data de 27 noiembrie.

Arta article RO 001

Arta article RO 002

Renaissance Art Gallery

La Renaissance Art Gallery (Str. Erou Iancu Nicolae 29, David Center) sunt expuse lucrarile artistului sirian Ammar Alnahhas, inspirate din culorile Romaniei, tara in care locuieste din anul 2006 dar si minunatele covoare turcesti ale companiei Woven Legends create manual dupa modele antice redescoperite si prezentate in muzeele si galeriile din intreaga lume. Covoarele prezentate in galerie au fost create de fapt de Anka Cooperative www.ankacoop.org, o companie sociala care in asociere cu Woven Legends  ajuta femeile siriene cu statut de refugiat in Turcia invatandu-le arta tesutului de covoare si angajandu-le. http://www.renaissance-artgallery.com/about-us

Autorul Colectiv

Apoi este vernisajul proiectului Autorul Colectiv, la galeria A5 Studio Space din Piața Amzei nr. 5. Autorul Colectiv este un proiect ce investigheaza istoria orala a construirii Casei Poporului, initiat de artistul vizual Calin Dan si realizat in colaborare cu arhitecta Celia Ghyka.  www.autorulcolectiv.net si https://www.facebook.com/autorulcolectiv/.

Cu Tenda, MTR

La MTR, pana in 10 februarie avem expo de fotografie ce surprinde viata aromanilor: CU TENDA.

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/cu-tenda-povesti-cu-aromani-ro.html

Facebook event: https://www.facebook.com/events/832980596874578

Stefan Caltia, Obiecte Graitoare

La Gaudeamus, standul editurii Curtea Veche, se va lansa pe 25 noiembrie, orele 16:00, albumul artistului Stefan Caltia, “Stefan Caltia. Obiecte Graitoare”, un grande finale al expozitiei omonime de la Muzeul Colectiilor de Arta.

festival-ImPuls

Intre 17—27 noiembrie avem o noua editie a Festivalului ImPuls, prin Teatrul de Animatie Tandarica, in parteneriat cu UNIMA Romania si ASSITEJ. 32 de spectacole din Romania, China, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia și România, in care se combina ultimele tehnici in materie de teatru vizual si se folosesc mai multe tipuri de animatie.

lynchposter

La Centrul Ceh, unul dintre cele mai efervescente centre culturale din Romania, avem maine, 20 noiembrie, filmul documentar “David Lynch:The Art of Life”. Filmul ruleaza de la orele 20:00 iar intrarea este libera.

https://www.czech-it.ro/7705/david-lynch-art-life-dm

David Lynch

 

Afis concert Benoît Delbecq

Muzicianul francez jazzist Benoît Delbecq vine pentru prima data in Romania pentru a prezenta albumul original Circles and Calligrams (Cercuri și Caligrame) precum si o serie de compozitii in premiera. Un concert solo, miercuri 22 noiembrie, la ora 19.30, la Sala Elvire Popesco de la Institutul francez din Bucuresti (Bdul Dacia 77).

Cinepolska

Tot in sala Elvire Popesco vor fi proiectiile de filme din cadrul CinePOLSKA, astazi si intre 24-26 noiembrie, la cinematograful Elvire Popesco. As vrea sa vad filmul despre viata lui Marie Curie. Anul acesta se implinesc 150 de ani de la nasterea celebrei cercetatoare poloneze, cu Karolina Gruszka in rolul principal.

http://www.culturapoloneza.ro/events/item/_sys_tmp_08f1e56f5ea9be4ecb312b90f2c5d7e8.html

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

George Butunoiu are un nou “baby gurmand”, cu recomandari de locuri unde se mananca bun: https://www.restocracy.ro.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Iar prietenii de la Bucuresti Mall au o campanie foarte practica: daca cumperi din orice magazin din mall in valoare de 200 de Lei pe maxim doua bonuri fiscale, poti castiga un apartament complet mobilat si cu toate taxele platite in cartierul InCity Residence. Mai multe detalii si regulamentul concursului sunt aici: https://bucurestimall.com.ro/evenimente/bine-ai-venit-casa-ta/

Pe curand, cu alegerile mele pentru sarbatori si ce mai aflu interesant.

 

Surse foto: toate cele de mai sus

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here