READING

IKEA Lokalt, deja una dintre colaborările preferat...

IKEA Lokalt, deja una dintre colaborările preferate ale acestui an

Enhance the colours a bit on products, try to get more structure in the textile on the throw on the shelf. Tack/m

Enhance the colours a bit on products, try to get more structure in the textile on the throw on the shelf.
Tack/m

În luna aprilie am avut prilejul de a participa la un Zoom care anunța lansarea, în data de 15 iunie, a colecției IKEA Lokalt. Este o colecție colaborativă dintre designerii interni IKEA și designeri externi contemporani – Ploypan Theerachai și  Decha Archjananun din Bangkok, Tania Haddad din Amman și designerul intern IKEA Akanksha Deo din Delhi.

Colecția IKEA Lokalt este tradusă prin piese lucrate manual, din ceramică și textile în culori vibrante, inspirate din artizanatul tradițional din Iordania, Thailanda și India, ce ne dezvăluie, ca într-o hartă creativă, modul de viață al oamenilor din aceste regiuni.

Tania Haddad a colaborat cu refugiați și cu artizani locali din Iordania și a creat o superbă colecție de textile inspirată de acoperișurile din Amman.

Akanksha Deo a lucrat la colecție împreună cu o cooperativă de femei localnice din Delhi. Sustenabilitatea este unul dintre cuvintele cheie ale acestei colecții, în care au fost folosite fibre de banană (pentru coșuri sau covoare).

Ploypan Theerachai și  Decha Archjananun:

Ploypan Theerachai și Decha Archjananun:

Am stat de vorbă (într-un Zoom scurt, noul mod de comunicare în aceste vremuri), cu duo-ul creativ Ploypan Theerachai și  Decha Archjananun  de la Thinkk Design Studio din Bankok, (@thinkkstudio) care au creat pentru IKEA piesele din ceramică ale colecției. Mi-au atras atenția prin postările lor savuroase cu pisicile mascotă ale studio-ului (@thonetthanostuna) și cei care mă cunosc deja, știu că îi apreciez pe iubitorii de animale. Dacă sunt și creativi și fac ceva pentru comunitățile care au nevoie de ajutor, atunci își câștigă un loc pe blogul meu și în postările mele din social media.

Lokalt ceramics making of

– Care este partea cea mai plăcută a activității voastre la studio?

Ploypan Theerachai și  Decha Archjananun: “Ne place să lucrăm cu materiale sustenabile și cu deșeuri agricole și industriale pe care le transformăm în obiecte utile – piese de mobilier sau corpuri de iluminat. Ne place “să curățăm” șantierele din Bankok și să le dăm o nouă viață resturilor de materiale de construcție.”

Thonet, Thanos si Tuna

– Ați creat o piesă utilă și pentru pisicile voastre mascote?

Ploypan & Decha: “Pentru pisicile Thonet, Thanos și Tuna am creat un pat din marmură.”

Lokalt Ceramics

– Care este materialul vostru preferat?

Ploypan & Decha: “Ceramica reprezintă cultura noastră de food sharing, de a ne aduna în jurul mesei și a povesti cum a fost ziua noastră. Bolurile de aperitive, farfuriile, în culori reprezentative au fost alegerea noastră pentru această colecție multiculturală creată pentru IKEA”.

final material

Colecția IKEA Lokalt va fi disponibilă începând cu data de 15 iunie, în magazine și online.

 

Surse foto: McCann PR via IKEA Romania.

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

  1. Foxi

    6 July

    Adevarul ca produsele Ikea sunt foarte practice, minimaliste si foarte usor de asamblat. Sunt client Ikea de multi ani si sunt foarte multumit.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here