Cum e să lucrezi dintr-o librărie

deschidere mare

Provin dintr-o familie în care s-a mers la serviciu până la vârsta pensionării, iar mama mea lucrează și acum, la aproape 75 de ani. Am lucrat și eu în acest sistem – uneori și cu pontare de cartelă – până în toamna lui 2010, moment în care am ales să lucrez exclusiv de acasă, cu prezență în locurile în care aveam treabă doar atunci când trebuia să fiu acolo.

deschidere 2

Am fost întrebată de multe ori cum este să nu mergi la serviciu într-un loc fix și de fiecare dată răspunsul a fost același: Este aproape la fel, pentru că muncesc mai mult de acasă sau atunci când mă întâlnesc cu partenera mea de business. În domeniul în care activez eu (PR & blogging), majoritatea întâlnirilor se întâmplă oricum în afara spațiului de lucru.

1

“Moda” spațiilor de lucru nu mai este o modă, de fapt, ci a devenit o normalitate, mai ales în ultimii 5 ani, sau cel puțin așa percep eu aceste schimbări în cutumele de muncă.

2

După aproape un an și jumătate de la instituirea stării de urgența în România și în toată lumea, după ce luni de zile oamenii s-au obișnuit să lucreze de acasă, iar întâlnirile se întâmplă de cele mai multe ori pe Zoom sau alte aplicații create pentru meetings de la distanță, iată că uneori simți nevoia să îți muți biroul și în alte spații, chiar și pentru câteva ore.

3

Săptămâna trecută am avut surpriza să merg într-una dintre locațiile Cărturești preferate (concept store-ul Verso Cărturești de la Agora Floreasca, Calea Floreasca nr. 111-113) și să aflu că, începând din această lună, spațiul generos și eclectic a devenit și coworking space.

4

Este un parteneriat Cărturești & Hotspot, cu un îndemn de nerefuzat: “Mută-ți biroul în Cărturești ! Coworking hub pentru oameni inspirați”.

5

Au fost inserate 4 insule, cu mese, scaune, cu prize în care poți să îți încarci laptopul sau telefonul. Ai acces la apă și poți cere o cafea bună. Există și o mică sală de conferințe, într-un loc mai retras al librăriei.

În pauzele de lucru poți să îți clătești ochii cu obiectele din concept store sau să răsfoiești o carte pe care (probabil) o vei lua acasă după ce ți-ai terminat treaba.

6

Am lucrat la Verso Cărturești 3 ore, timp în care am rezolvat toate urgențele notate în agendă.

Echipa Verso Cărturești e minunată iar playlistul din fundal completează atmosfera de lucru.

7

Dacă vreți să încercați această experiență, vă invit aici  pentru mai multe detalii. Puteți suna să faceți o rezervare chiar și pentru o oră (costă 15 Lei), să vedeți cum e să lucrați dintr-o librărie.

Verso Cărturești e pentru mine un hidden gem, pe care îl împărtășesc cu drag cu voi.

Stay safe & roll up your sleeves în cel mai frumos birou.

Surse foto: arhiva personală


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

  1. oana

    13 July

    Da, Verso chiar e un hidden gem! Și mie-mi place tare mult acolo + în librăria Cărturești de la parterul Facultății de Arhitectură – Modul. Parcă ești în altă țară în locurile astea 🙂

    • noe

      13 July

      Asa este, Oana. Sa mergi si la Verso Carturesti de la Agora Floreasca. O vara minunata!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here