READING

Hey, mid June! Do you glow in the dark?

Hey, mid June! Do you glow in the dark?

Do you glow in the dark, deschidere mare

E trecut de jumatatea lui iunie si am facut o lista de evenimente care se intampla in Bucuresti, pentru cei care au ramas in oras si nu au plecat la Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Am avut blogul atacat in weekend, am ratat sa scru despre Street Delivery, dar compensez cu must see exhibitions & Summer goodies de purtat.

"Eva si Emerick"

“Eva si Emerick”

La MNAC, va recomand expozitia “Eva & Emerick”, a artistei israeliene de origine romana Yael Efrati, vernisata pana in 24 iunie, in parteneriat cu Ambasada Israel. Echipa de la McCann PR Romania, impreuna cu clientul Janssen Romania s-a parteneriat cu aceasta expozitie in cadrul campaniei “Asculta ce vezi”. Campania este impotriva stigmei pusa bolnavilor de schizofrenie. Sa nu uitam ca Van Gogh a suferit de schizofrenie; la fel si sculptorita franceza Camille Claudel, iubita si partenera de studio a lui Auguste Rodin; si celebrul balerin Vaslav Nijinsky si scriitorul Jack Kerouac. Va invit sa cititi articolul de pe blogul lui Horia Ghibutiu, si cel de pe blogul Marei Coman, care au redat minunat experienta avuta la expozitie si scopul campaniei “Asculta ce vezi”.

"Eva si Emerick", Asculta ce vezi

“Eva si Emerick”, Asculta ce vezi.

Expozitia este vernisata la ultimul etaj al muzeului. Eu am vizitat-o cu ocazia vernisajului “Naked” al lui Tiberiu Capudean. Cand am intrat in sala “Eva & Emerick” eram singura acolo si m-am trezit intre doua lumi si m-am regasit perfect in ele: emigrant care traieste intre doua tari: Israel si Romania – fotografia tabloului lui Grigorescu si albastrul cerului reflectat in apa Mediteranei; masa aceea intoarsa a insemnat pentru mine mereu nucleul familiei: toate lucrurile importante se discutau la masa, in copilaria mea multietnica si multiculturala, si chiar daca uneori s-a rasturnat, am intors-o si am luat-o de la capat.

MNAC, masa

 

MNAC 3

 

Cartierul creativ

In perioada 23-24 iunie 2018, intre 10:00-22:00, pe Bulevardul Schitu Magureanu, vom avea cea de-a doua editie a seriei de Pietonale in Cartierul Creativ. Proiectul a fost desemnat castigator in cadrul campaniei “Propune pentru Bucuresti”, propusa de catre Andrei Bortun (The Institute), cel care a initiat proiectului Cartierul Creativ. Bulevardul Schitu Magureanu va fi deschis publicului, in perimetrul cuprins intre stazile Sfantul Constantin si Piata Sfantul Papa Ioan Paul al II-lea si transformat intr-un spatiu perfect pentru un picnic urban. Accesul publicului este gratuit.

Imi place mult aceasta intiativa si tot ce se intampla in jurul ei – Romanian Design Week, Diploma, locuri in care ne intalnim cu tinerii artisti si designeri pe care ii stim de pe instagram sau alte canale de social media sau pe care ii descoperim cu aceste ocazii. Cartierul Creativ este spatiul delimitat de strazile Berzei – Calea Grivitei – Calea Victoriei.

Chimera

Pana in 31 iulie, avem expozitia “CHIMERA. AUTOMATED EROTIC MASSAGE SALON”, la Atelier 35 (Str. Selari nr. 13) , curated by Carmen Casiuc. Expun artistii Nona Inescu / Adrian Ganea / Ioana Iacob / Thea Lazar/ Oana Tudoran / AGF HYDRA (IT/UK) + Keiken (UK/DE) / Olivetti. Recunosc ca le cunosc doar pe Nona Inescu si pe Ioana Iacob, amandoua minunate si abia astept sa vad intreaga expzitie! (Art direction & graphic design: Carmen Casiuc si Gabriel Barbu).

Bucuresti Mall

Pentru cei care locuiesc in zona Tineretului si Vitan, World Class a deschis o sala chiar la ultimul etaj de la Bucuresti Mall, intr-un spatiu generos.

Cu Ioana Ulmeanu (ELLE Romania/aquestion.ro), la lansarea colectiei Do you glow in the dark

Cu Ioana Ulmeanu (ELLE Romania/aquestion.ro), la lansarea colectiei Do you glow in the dark

Si pentru ca tot sunt in filmul “sporty”, draga mea Marina Moldovan / Skin Deep, a lansat o colectie de tricouri si costume de baie cu un nume care te trimite direct la mare, pe plaja, intr-un interval limitat de timp: “Do you Glow in The Dark?”/ Eu cred ca aceasta colectie are si un mesaj catre toti cei care sunt impotriva sistemelor corupte si abuzive din acest prezent mondial.

Halucinarium Loft, Tara von Neudorf, perete pictat live in data de 11 iunie

Halucinarium Loft, Tara von Neudorf, perete pictat live in data de 11 iunie

La Halucinarium Loft este vernisata toata vara o expozitie care a  fost  deschisa printr-un show live de pictura semnat Tara von Neudorf. Curator: Ana Negoita.

Halucinarium Loft, desen de Tara von Neudorf

Halucinarium Loft, desen de Tara von Neudorf

Halucinarium, Ioana Sisea

Halucinarium, Ioana Sisea

Sanziene

Pe 23 iunie, in Ajun de Sanziene, de la ora 20.30 și pana spre miezul nopții, prietenii de la A.R.C.E.N. deschid Gradina Interioara de la Scoala Central (str. Icoanei, nr. 3-5) ca sa celebreze „ziua cea mai lunga, cand se injumatateste anul si cand incepe sa dea vara spre iarna“. Lectura „Nunta in cer“ de Mircea Eliade | Cântece vechi | Scrisori | Pagini de jurnal | Cununi de Sânziene.

Urmariti proiectele ARCEN, sunt minunate, o adevarata lectie de istorie si de arhitectura a acestui oras care ne-a adoptat, pe multi dintre noi, de-a lungul timpului.

Sanziene 2

Ce a fost si nu am apucat sa scriu pe blog inainte:

Street Delivery

#StreetDelivery 13, pe strada Edgar Quinet, transformata intr-o superba si efervescenta pietonala, cu #StreetPoetsCrew ca inceput de initiativa colectiva pentru un oras mai putin poluat. #ThisIsLiving #OutsideWeLiveAgain. Corona a fost partenerul principal al evenimentului si a ramas acest wall, numai bun de fotografiat si de urcat in albumele din social media:).

Naked afis

Naked final

Naked script

Naked walls 2

Tiberiu Capudean si Andrew Le Poidevin

Tiberiu Capudean si Andrew Le Poidevin

Va urma un interviu aici, despre Expoziția foto N•A•K•E•D a lui Tiberiu Căpudean, dragul meu prieten si vecin. Tiberiu a fotografiat peste 200 de barbati gay si bisexuali din diverse tari ale lumii. Fiecare dintre personajele sale vizuale a povestit cum a simtit pe propria piele homofobia, xenofobia, rasismul, body shaming-ul si ageism-ul. Expozitia a fost organizata de Asociatia Accept cu susținerea MNAC in cadrul Bucharest Pride 2018 si a fost vernisata pana in 13 iunie. Va invit pe contul de Instagram @tiberiucapudean, unde sunt urcate de Tiberiu fotografiile si povestile acestora.

Surse foto: Atelier 35, World Class/Facebook, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here