Greetings from Mamaia

deschidere mare, foto articole de plaja

Va recomand cu drag o expozitie vernisata la Sala Dalles, incepand de ieri si pana in data de 23 noiembrie. Este vorba despre “Vederi incantatoare”, o fresca a arhitecturii loisir de pe litoralul Marii Negre, un proiect realizat in perioada 1957 – 1973.

foto deschidere 2

Atunci cand am primit invitatia la vernisaj din partea lui Gabi Popp de la MNAC am zambit larg. In primul rand pentru ca am fost mereu fascinata de statiunile de la Marea Neagra, cu nume de zei olimpieni sau personaje marine, de taberele de la Navodari si Costinesti; o mica parte din copilaria mea lasata acolo, pe una dintre plajele anilor ’80.

Thanatoturism fataThanatoturism spateRazvan Firea poarta Hotelul Flamingo, Thanatoturism, 1o9, Summer 2012coperta-Nu-mi-place-numai-marea-dar-si-muntele-833x1024

Expozitia aceasta vine la mine dupa momentul “Thanatoturism”, capsula brandului romanesc 1o9 (vara lui 2012), cu tricourile imprimate (fata/verso) cu vederi trimise din statiunile romanesti in anii ’70-’80. Si se asorteaza perfect cu cartea-album-experiment “Nu-mi place numai marea, dar si muntele”, un proiect implementat de Galeria Posibila.

activitatile zileiafish 2afish expo

Expozitia “Vederi incantatoare” a fost organizata de Asociatia pepluspatru, cu sprijinul Muzeului National de Arta Contemporana Bucuresti, Graham Foundation for Advanced Studies in the Fine Arts, Fundatia ERSTE, Ordinul Arhitectilor din Romania din timbrul arhitecturii, Institutul Cultural Roman, Ordinul Arhitectilor Filiala Teritoriala Dobrogea, Uniunea Arhitectilor din Romania – Arhiva de imagine a Revistei Arhitectura, Atlas Corporation, Printman SRL, Square Media, Crama Corcova; un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

arhiva TVR, captura filmCostinesti, planfotografii alb-negru de pe litoralin tricoul Mamaia, Thanatoturism 1o9, foto Nicu Ilfoveanuplan 2

Ce veti vedea: fotografii de arhiva, studii de caz pe tipologii arhitecturale, interviuri, filme de propaganda, lucrari ale artistilor Ion Grigorescu si Nicu Ilfoveanu, toate intr-un display excelent realizat, aerisit. Am fost ieri si am vazut expozitia si o recomand cu nota 10.

Expozitia poate fi vizitata de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00.

Harta litoralului romanescfinal material

Surse de inspiratie foto: MNAC, 1o9, Galeria Posibila, Agerpres, foto / photo: Petre Dumitrescu, Olimp, 1973, Nicu Ilfoveanu, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here