We give where we live

deschidere mare

Acum aproape doua saptamani, intr-o dimineata tarzie si insorita de septembrie am facut voluntariat la invitatia prietenilor de la MaiMultVerde, faimosi deja pentru actiunile lor eco, la Centrul de servicii Sociale Pinocchio din sectorul 1.

Alaturi de Ana Morodan, Veronica (asistenta sa), Cerina Ratiu si prietena ei buna, Vicki Nicola si Ovidiu Muresanu am fost cateva picaturi in oceanul de voluntari de la compania TELUS International Europe si de la MaiMultVerde.

Nu o sa scriu foarte mult, imaginile spun toata povestea. Imaginati-va o curte plina de tineri angajati TELUS si voluntari MaiMultVerde care strangeau gunoaie, pliveau, vopseau zona de leagane, multi dintre ei erau in interiorul cladirii si varuiau si vopseau si reparau.

Organizarea a fost impecabila – cei de la TELUS se implica in astfel de actiuni oriunde au call center-uri in lume si am avut placuta surpriza sa am o multime de comentarii frumoase la adresa lor, pe Instagram, de la tineri din Romania care au lucrat pentru aceasta companie in trecut si au participat la astfel de actuni de voluntariat.

Noi am fost responsabili cu o parte din gradina si pot sa va spun ca toata lumea a lucrat pe branci, cu doua mici pauze de cafea si cookies de la Subway (cum va scriam , totul a fost organizat).

In afara de partea de curatenie am plantat si tei. Da, Ovidiu Muresanu si cu mine avem un tei plantat chiar in fata centrului, la fel si Ana si Cerina au plantat un tei, cu ajutorul MaiMultVerde team, coordonata de Ana Maria Bogdan.

Telus Day of Giving este o amintire tare placuta pentru mine, bravo pentru initiativa si contati pe noi si la urmatoarele actiuni.

O singura observatie am (si aici stiu ca si Ovidiu este de acord cu mine): Mi-ar fi placut sa fie cu noi si copiii din centru (erau intr-o excursie si cand s-au intors, dupa amiaza, au gasit totul curat si ordonat). Avand in vedere ca acesti copii au varste cuprinse intre 10 si 18 ani si la actiunea de voluntariat au venit angajati TELUS cu copii de 4,5 ani care ne serveau cu prajituri si cei mai mari lucrau cot la cot cu ceilalti. Cred ca locatarii centrului ar fi apreciat altfel tot ce s-a intamplat in acea sambata de septembrie daca ar fi participat si ei.

La varsta de 18 ani vor parasi centrul fara nicio pregatire, fara niciun viitor, obisnuiti sa li se dea diverse – haine noi sau purtate, jucarii noi sau la mana a doua, dulciuri de sarbatori sau in vreo campanie electorala. Acesti copii trebuie sa fie invatati de mici ca intr-o zi, o data destul de apropiata, vor trebui sa invete – la o facultate, la o scoala de meserii si sa inteleaga de pe acum ca nu vor primi toata viata ceva „for granted” si ca in acea zi vor trebui sa se descurce singuri.

Ana Morodan matura cu stil

Ana Morodan matura cu stil

Ana Morodan, Cerina Ratiu si Ovidiu Muresanu

Ana Morodan, Cerina Ratiu si Ovidiu Muresanu

Cerina, Ovidiu si Veronica

Cerina, Ovidiu si Veronica

Vicki Nicola si Ana Maria Bogdan

Vicki Nicola si Ana Maria Bogdan

Vicki Nicola in actiune

Vicki Nicola in actiune

echipa de soc 2echipa de socoameni minunati 3oameni minunati 4SONY DSCTelus 4SONY DSC

Surse de inspiratie foto: MaiMultVerde, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here