Dear Mrs. Winehouse

AMY-poster

Astazi va recomand un film despre care am auzit numai de bine si pe care abia astept sa il vad: „AMY“, in regia lui Asif Kapadia, (cel care a realizat si documentarul despre viata lui Ayrton Senna, acum cinci ani si care i-a adus acestuia un premiu BAFTA).

Asif Kapadia

Asif Kapadia

 

De aceasta data britanicul ii aduce un omagiu lui Amy Winehouse, intr-un film ca o poveste, in care spectatorii o vor vedea pe artista prin alti ochelari: o Amy la fel de talentata, dar vesela, buna, o Amy in ipostaze prezentate in premiera si povestite de apropiati ai acesteia.

Am citit un interviu cu Asif Kapadia in care artistul povestea motivul pentru care si-a dorit sa faca acest film si de ce a folosit doar vocile celor intervievati, pentru a o lasa pe Amy in prim plan, de fiecare data. Kapadia si producatorul, Gay-Rees au vrut sa realizeze un film despre Winehouse si vocea sa inconfundabila, despre muzica sa, despre talentul acestei artiste cu primul album aparut la varsta de 18 ani si urmatorul la 21 de ani, cu numeroase premii si concerte, cu mai putin accent pe viata sa consumata in tabloide. Kapadia si-a descris minunat documentarul: „Este un film despre dragoste“.

Pe 14 septembrie 2015 Amy Winehouse ar fi împlint 31 de ani.

Winehouse a fost una dintre cantaretele mele preferate. De cate ori ascult „Back to Black” ma gandesc la prietenii mei dragi.

Aici puteti urmari trailerul „Amy”, film distribuit in Romania de prietenii de la Independenta Film si promovat de draga mea Ileana Cecanu.

https://www.youtube.com/watch?v=S_3Jd-3DiFY

Vizionare placuta si incercati sa nu ii mai judecati pe cei din jur. Nimeni nu este proprietatea cuiva. Fiecare este stapan pe propria viata. Mergeti sa vedeti „Amy“.

 

Surse foto: Independenta Film.


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here