De doua ori Helmut Newton

Helmut Newton este unul dintre fotografii mei preferati. Voi scrie cu alta ocazie despre povestea sa, dar acum am un mesaj pentru cei care ajung in aceasta primavara/vara la Paris si la Berlin.

Foto dintr-un shooting Vogue, 2004, No pain, No gain.

Grand Palais din Paris verniseaza o expozitie al carei curator este sotia lui Newton, June. Newton by Newton este un omagiu adus divelor fotografiate de Helmut de-a lungul timpului pentru revista Vogue Paris.

Daca ajungeti aici sa vedeti si filmul documentar Helmut by June, realizat in timp de June,  care cuprinde un colaj vizual in care aceasta l-a filmat pe Helmut de-a lungul a 30 de ani.  Luxe, classe et volupté, esenta fotografiilor lui Newton, pe care le puteti admira pana in 17 iunie.

Pentru cei care au drum la Berlin, La Helmut Newton Foundation aveti Helmut Newton Polaroids, peste 300 de fotografii realizate de acesta incepand cu anii ’70, lansand o moda hip si efervescenta in lumea imaginii.

Eva Herzigova fotografiata de Newton langa piscina sa din Monte Carlo, pentru Paris Match in 1997.

Newton si pisica sa adorata, fotografiati de Athol Shmith, in 1957.

Si daca ajungeti aici, sa vedeti si expozitia permanenta, Helmut Newton’s Private Property, care cuprinde intreaga sa colectie de fotografii ,,de familie’’, cu June si prietenii apropiati, precum si aparatele sale de fotografiat, carti din biblioteca sa de la Monte Carlo, postere din expozitiile sale si exemplare ale jurnalelor de moda in care i-au fost publicate pictorialele de-a lungul timpului.

Monica Bellucci fotografiata de Helmut Newton

Mi-am amintit ca prima retrospectiva Newton pe care am vazut-o a fost la Praga, in decembrie 2003, exact cu o luna inainte de moartea acestui artist formidabil.

Enjoy Newton!                                                

Foto: http://www.helmutnewton.com/ , www.grandpalais.fr,

http://www.stellaartois.ro/leclub/details/retrospectiva_helmut_newton_la_paris/, http://matouenpeluche.typepad.com

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here