READING

coperta Middlesex in varianta Eroiiromanieichic

coperta Middlesex in varianta Eroiiromanieichic

Fiecare tricou cu coperta reinterpretata vine si cu povestea aferenta. Incepand de astazi, timp de sase zile veti citi cum si-au ales prietenii mei titlurile cartilor si cum s-au nascut copertile din seria "Book Cover Tee".

Astazi avem povestea Cristinei Pop (Dodo) si a lui Lili Misaila de la Eroiiromanieichic/www.1000desfaturi.ro /Antz care au ales "Middlesex" a lui Jeffrey Eugenides. In Romania cartea a aparut la editura Polirom.

———————————————————————————————————————————————————————

"Era intr-o zi de mai. Stateam pierdute sub un copac batran, pe terasa unei case vechi, cu pereti inalti si flori multe la ferestre. Era ziua Cristinei si eram impreuna cu o buna prietena, asteptand felia de tort care punea punctul dulce unei mese intre prieteni. Venise vremea cadourilor. Intr-o hartie mov, care fosnea usor, era impachetata cartea domnului Eugenides. Ne-am uitat la ea si am inteles ca ii venise vremea.
Mai intai a avut nevoie sa calatoreasca. A umblat pana la Amsterdam, a facut o escala de 8 ore, a ajuns la Geneva si de acolo, intr-o mica statiune in varf de munte, aproape de granita elvetiana cu Franta, unde a fost citita pe nerasuflate pe o terasa insorita, cu deschidere la Muntii Jura.
Apoi, a facut drumul de intoarcere catre casa. A ajuns la Bucuresti si a poposit intr-un apartament racoros dintr-un bloc vechi cu poveste lunga de amoruri, razboaie, cuceriri. Si-a spus povestea din nou, dupa care s-a asezat cuminte pe un raft al bibliotecii.
Cum statea ea asa linistita si mandra ca si-a gasit sensul si si-a spus povestea, Nomi ne-a sunat si ne-a spus despre proiectul "cartea de vacanta". Ne-am privit si ne-am gandit in acelasi timp, la aceeasi poveste: "Middlesex".
Asa am decis ca ultima carte pe care o citiseram cand am auzit soneria telefonului sa fie recomandarea noastra pentu cei care au chef de desfat deplin pe un sezlong batut de soare si racorit de mare. E o poveste despre dragoste, cautare, gasire, rost, America, domnul Ford, mancarea greceasca, genetica, senzualitate, libertate si alegeri. E bine spusa, cinematografica, usoara, clara, ca un film de Hollywood cu potential de Oscar.
E cartea noastra de vacanta pentru "Placerile lui Noe", pe care v-o povestim de pe un tricou cu un desen despre "brandusa mijinda", creat de cea pe care o iubim si admiram de o istorie de prietenie, Carla Szabo.
Sa fie cu racoare si cu amintirile cele mai frumoase ale unei vacante de vara!
Salutari dragute,
Dodo&Lili"
        eroiiromanieichic.ro

______________________________________________________________________________________________

Book Cover Tees pot fi admirate si cumparate la Anthony Frost, Bastilia si Carturesti.

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here