READING

7 Colectii adorate in vara asta suprarealista

7 Colectii adorate in vara asta suprarealista

deschidere mare, Noire silver superb

Cu dor de vacante, de forfota aeroportului, de bagajele in holul hotelului sau pe treptele caselor AIRBNB; cu dor de muzee si plaje unde te simti ca acasa, toate acestea sunt sursa de inspiratie a colectiilor cruise ale memorabilei veri a anului 2020.

In ordinea in care au fost lansate, am pus mai jos colectiile preferate: 6 branduri made in Romania & un brand portughez descoperit anul trecut.

Biarritz

“Les Vacances” este numele colectiei de curele metalice de la Bon Bijou (Raluca Leafu & team). Fiecare curea poarta numele unei destinatii de vacanta: Biarritz, Tulum, Capri, Mykonos  si Ibiza. Fotografiile au fost facute la mare, in primul weekend de dupa terminarea carantinei iar pozele au fost facute de echipa Bon Bijou.

Ibiza

Imi place mult si imi aminteste de curelele metalice din anii ’80 pe care le purta mama in tinutele maiou rosu, crosetat, peste jeans usor evazati, sandale de lac cu platforma de pluta si poseta bucket. Curelele astea sunt memorabilia items pentru mine.

Skin Deep costum LILA_3 copy

Skin Deep (Marina Moldovan) a lansat colectia de vara ‘Super Babe’, inspirata de anii ’90.

Skin Deep BABYBLUE_1 copy

Super Babe inseamna piese din matase (bluze, maiouri, fuste sau pantaloni scurti),an ode to femininity and sexiness, costume de baie si tricouri din bumbac organic Stanley Stella, toate brodate cu mesajele Super Babe, ‘I love me’, sau ‘Hot Mess’.

SKIRT CLOUDY copy

 

#Omoji challenge profile

Ovidiu Muresanu (The Stories of O) si-a lansat colectia sustenabila “O.moji” in premiera romaneasca pe Tik Tok.

O.banana Cotton Pink

Ovidiu a ales un bumbac organic premium. O alta premiera The Stories of O.  consta in alegerea culorilor. Clasicele alb si negru au fost completate de nuantele fondante Caribbean Blue, Cotton Pink, Sunset Orange, Lavander Dawn, French Navy sau Neppy Mandarine. Eu mi-am cumparat tricoul lavanda si O.piersica. J

 

Fereya, Hoi An blues copy

Fereya, Hoi An blues copy Screen Shot 2020-08-02 at 12.07.35 PM

Fereya e ca un capitol de jurnal de vara: “Poetica. Florile si cerul si toate vacantele.” Colectia cuprinde 9 piese realizate din bumbac organic in amestec cu bambus si crep luxuriant si a fost gandita de catre Cecilia Codreanu in perioada de carantina, cu gandul la locuri dragi pe care le-a vizitat sau in care si-ar dori sa ajunga in aceasta perioada: in sudul Frantei, la Mougins; sau in Hoi An, orasul vietnamez luminat de lampioane; in Lucca (Italia), pe o plaja salbatica din Portugalia sau in Spania, in Cadaques cel artistic si hip.

Screen Shot 2020-08-02 at 12.07.48 PM

Pentru ca este mama unei pustoaice adorabile, Cecilia a realizat tipare si pentru fetitele care vor dori sa aiba rochii identice cu ale mamelor. Cecilia ne invita sa citim poezie in vara asta, scrisa de autoarele Nina Cassian, Nora Iuga, Svetlana Carstean, Oana Tudoran si Tatiana Ernuteanu. Fotografiile au fost facute de sotul Ceciliei si ea a fost modelul, in perioada de caratina. Ador cerul din pozele astea. @fereya_atelier

Screen Shot 2020-08-02 at 12.07.21 PM

 

Ideschidere mare, oana Ciolacu Bare Necessities Cruise 2020 - 4

Ioana Ciolacu spune totul in cateva cuvinte cu o colectie realizata din materiale diafane: “Returning to essentials, Bare Necessities covers”. Rochii cu bride spaghetti si fuste de purtat pe strazile orasului si in locuri pe care le descoperim abia acum.

Marie Dress

 

Noire by the pool

Noire propune o colectie de costume de baie care mi-au amintit de finalul anilor  ’80 si inceputul anilor ’90.

 

kleed2020_2537-Editar

Kleed  este un brand portughez, fondat de Carolina Guedes Cruz, care a lucrat la Gucci acum cativa ani si  a mostenit de la familia sa respectul pentru conservarea naturii din Africa.

kleed2020_2737-Editar

Kleed este un brand conscious 100%, cu materiale din surse sustenabile. Artizanii care colaboreaza cu Kleed sunt din India si lucreza in conditii civilizate, fiind remunerati asa cum ar trebui sa fie platiti toti cei care lucreaza in industria modei. Am descoperit brandul anul trecut, datorita Mirelei Bucovicean (ownrul Molecule-F) si pregatesc in curand pe blog o poveste mai ampla spusa chiar de Carolina.

kleed2020_3028-Editar

Inchei galeria colectiilor verii cu un citat Bon Bijou care spune totul despre aceasta vara:

‘Cause dreaming on holiday was never cancelled and it will never be. “

 final material

Surse foto: cele de mai sus

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here