READING

Vicki Nicola «La Paradisul femeilor»

Vicki Nicola «La Paradisul femeilor»

Vicki Nicola

Vicki Nicola

«Au bonheur des dames» / («Ladies’ Paradise») a lui Émile Zola este coperta reinterpretata de Vicki Nicola de la http://vickipedia.ro. Cu aportul talentatei artiste Raluca Pantis.

Raluca Pantis

Raluca Pantis

Iata si ce mi-a scris Vicki despre cum si-a ales aceasta carte:

«Citesc

mult despre «online shopping» si experimentez chiar felul in care aceasta noua scenografie comerciala ne modifica intregul comportament de cumparare. Mi s-a parut fascinant cum o astfel de schimbare se regaseste in cartea lui Émile Zola, «Au bonheur des dames», e adevarat, cu alte personaje si alte instrumente de progres. Daca vreti, este versiunea «vintage», in care catalizatorul schimbarii se numeste «department store» sau «grand magasin». Imbibata de o atmosfera de sfarsit de secol XIX, cartea intuieste perfect ceea ce astazi a devenit un loc comun si anume, transformarea principiului comercial de la un raport simplu de cerere si oferta la un ritual complex de seducere a comsumatorului. Si totul se intampla in contextul unei povesti de iubire, incarcate cu o simbolistica la fel de puternica. Iar cand ii deslusesti toate aceste corespondente, «Au bonheur des dames» devine o carte despre noi si ceea ce ni se intampla si noua. Astazi!»

Draga mea Vicki Nicola, abia astept sa citesc cartea, o am la mama acasa si va fi lectura mea in scurta vacanta de o saptamana care va incepe luni. Si abia astept sa mai facem o coperta, in viitor!

Pe Vicki Nicola am cunoscut-o la petrecerea aniversara de un an http://www.molecule-f.com, in vara lui 2011. Ne-a facut cunostinta Andreea Macri de la The One si de atunci am tinut mai mult legatura pe emailuri si ne-am mai intalnit pe la evenimente (Vicki iese destul de rar, dar atunci cand o face, este o adevarata aparitie chic). Iar incepand de anul trecut ne-am facut un ritual, sa ne bem cafeaua la Rue du Pain, dimineata, cam o data la doua luni. Fara barfe. Doar ce ne place noua. La finele anului trecut am avut placerea sa particip intr-un proiect foarte cool al lui Vicki, «Dress responsibly”, cu aportul artistic al Andreei Macri, proiect pe care il puteti urmari pe vickipedia si in prezent.

Asa cum stiti, “Book Cover Tee” a ajuns la cea de-a doua serie (dupa primul capitol, lansat in vara lui 2012). Este un proiect Placerile lui Noe & 109 & prieteni apropiati, invitati sa creeze coperta cartii preferate. Odata titlurile alese si cele 12 coperti recreate au fost croite si tricourile (pe acelasi tipar din vara lui 2012, realizat de Ioana Dumitrescu si Marina Moldovan de la 109  (www.109.ro). Cele 100 de tricouri (cu modele de fata & baiat) pot fi achizitionate de la Libraria de carte engleza Anthony Frost, de pe www.molecule-f.com si de la The Place Concept Store.

De aceasta data autorii sunt: Andreea Esca, cu “Fifty Shades of Grey” a lui E.L. James; Andreea Macri & Anda Brindusa de la revista The One, care si-au ales cartea “O mie si una de nopti”; Cristina Bazavan, cu “Extrem de tare si incredibil de aproape” a lui Jonathan Safran Foer; Cristina Foarfa (bookaholic.ro) cu “Zenobia” a lui Gellu Naum; Daniela Kammrath (121.ro) si-a ales “Pescarusul Jonathan Livingston” a lui Richard Bach, iar ilustratia a fost realizata de catre un bun prieten, artistul Cristian Ianculescu (www.ianculescu.com); Andrei Th. Iovu & Lil Bulgac, colegii mei de la Harper’s BAZAAR si-au ales cartea “Pornografia” a lui Witold Gombrowicz; Diana Florina Cosmin de la Forbes, “Girl in a Hyacinth Blue” a lui Susan Vreeland (fotografiata de Roro Serban); Laura Calin (V for Vintage), “Notre Dame de Paris” a lui Victor Hugo; Vicki Nicola (vickipedia.ro) si-a ales “Au Bonheur des Dames” a lui Emile Zola, iar ilustratia a fost realizata de talentata artista Raluca Pantis. Matei Schwartz (BOLD) & Andreea Nitoi au ales “Un veac de singuratate” a lui Gabriel Garcia Marquez; Marian Palie a optat pentru “Omul recent” a lui Horia Roman Patapievici, iar Marius Concita a recreat pentru mine coperta pentru “The Unbearable Lightness of Being” a lui Milan Kundera.

 

“Book Cover Tee” a fost posibil cu sprijinul a doua branduri care au platforme de comunicare extrem de creative in zona de arta si design si alaturi de care am dezvoltat proiecte minunate si in trecut: Henkel Romania, cu al sau www.atelierperwoll.ro/, si Stella Artois, cu www.stellaartois.ro (Club des Connaisseurs).

O mare parte din banii obtinuti din vanzarea tricourilor va fi donata “Centrului de Adoptii Iubirrre” (http://www.facebook.com/Iubirrre).

 

“Book Cover Tee” este despre carti preferate ale unor prieteni si oameni dragi mie, care vor fi invitati sa spuna intr-o imagine o poveste purtabila.

Foto: Oltin Dogaru

Make up: Adina Vlad

 

_______________________________________________________

 

Biblioteca Book Cover Tee:

Eroii Romaniei Chic, www.eroiiromanieichic.ro/, (Cristina Pop si Lili Misaila, cu aportul creativ al Carlei Szabo), cartea “Middlesex” a lui Jeffrey Eugenides;

Ovidiu Buta, “Orlando”, Virginia Woolf;

Ioana Ulmeanu si Robert Ratiu, “Accidentul”,  Mihail Sebastian;

Valeria Moldovan,“Dama de pica”, Aleksandr Puskin;

Razvan Firea, “Portretul lui Dorian Gray”, Oscar Wilde.

Noemi Revnic (adica eu) & Marius Concita, “Cineva cu care sa fugi de acasa”, David Grossman.

 

Pe maine, cu coperta cartii “Omul Recent” a lui Horia Roman Patapievici, reinterpretata de Marian Palie.

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here