The Silver Rush stop in Calico

deschidere mare
Astazi voi scrie despre Calico, un ghost town aflat pe drumul din Las Vegas spre Los Angeles.
Scriu despre Calico pentru ca mi-a placut povestea sa, promovata mai ales datorita lui Lucy Bell King Lane.
Istoria ne-a invatat (cel putin pe noi, cei nascuti pana in anii ’90) ca cele mai importante personaje au fost barbatii. Dintre femei am stiut de Cleopatra, de Sissy a Austriei, de Queen Elizabeth, fiica lui Henric al VIII-lea si cam atat. In ultimii 10 ani au aparut povesti despre o multime de femei a caror amprenta asupra istoriei (si aici ma refer la cea sociala) a fost de mare importanta.
Avi checking his camera
cineva trebuie sa intinda rufele
Iar eu ma bucur sa citesc astfel de povesti. Pentru ca toate aceste femei merita o recunoastere, chiar daca ele au trait acum multa vreme.
In iunie trecut, in drum spre Los Angeles, am oprit pe drum la un diner, la jumatatea drumului dintre Las Vegas si destinatia mea. Pe un indicator scria “Calico. Ghost Town”. Si am mers intins pana acolo, fiind si foarte aproape de acest orasel in care au fost renovate cateva case, scoala, baia publica si spalatoria si doua “saloons”. Imaginati-va un décor de film western. Exact asa arata Calico. Orasul a fost construit in timpul goanei dupa aur, doar ca acest sit aflat in San Bernardino County, langa Calico Mountains si Mojave Desert, era celebru pentru minele de argint.
Lucy Lane 2
Lucy Lane, Calico
Lucy Bell Lane avea 10 ani atunci cand s-a mutat cu familia in apropiere de Calico. A facut scoala in acest oras si zilnic mergea 10 kilometri dus si 10 kilometri intors, impinsa de ambitia de a invata. S-a casatorit la 18 ani si si-a urmat sotul in Calico, unde acesta avea o bacanie. Aici si-au facut efectul anii de scoala ai lui Lucy. De la un banal magazin cu provizii si accesorii de minerit, Lucy l-a transformat intr-un adevarat “general store”, cu imbracaminte, produse de ingrijire, lenjerie de pat si tot ce si-ar fi dorit o gospodina sa cumpere pentru casa. Vorbim despre finele secolului 19. Lucy s-a ocupat de bacanie si dupa moartea sotului sau, in 1934 si a trait in aceeasi casa (devenita muzeu acum) pana in anul 1967. Avea 93 de ani. Si uite asa Lucy Lane a devenit legenda orasului Calico si se spune ca fantoma sa iese la plimbare din cand in cand. Eu nu am vazut-o, dar poate ne intalnim data viitoare.

deschidere 2

open bar

Lucy Lane, final material
Surse foto: arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here