READING

A desert rose, from Vegas to nowhere

A desert rose, from Vegas to nowhere

deschidere mare

In vacanta de iarna am vazut “Bagdad Café”, un film cult din anii ’80, mai exact, 1987, regizat de Percy Adlon (sotul simpaticei Pamela Adlon, din “Californication”). Cu aceasta ocazie am realizat ca Bagdad, orasul fantoma aflat pe Route 66 (partea californiana) este situat destul de aproape de Las Vegas.

Va recomand filmul, este o frumoasa poveste despre prietenie, despre feminism, feminitate si mai ales este despre bunatate. Iar Marianne Sagebrecht (personajul Jasmin) si C.C.H. Pounder (Brenda) sunt un fel de Thelma & Louise in varianta showgirls.

Affiche-Bagdad-Café

Dupa ce am vazut “Bagdad Café”, mi-am facut o lista scurta cu toate locurile pe care vreau sa le vad la urmatoarea mea incursiune pe Coasta de Vest americana (da, o sa ziceti ca nu mi-au ajuns 6 luni, dar “I still Haven’t Found  What I’m Looking For”).

Jasmin si Brenda canta, grand finale

Mai vreau sa dorm o noapte la Harmony Motel, langa Twentynine Palms, tot in California. Aici au dormit doua nopti U2 gang & Anton Corbijn in decembrie 1986, in cautarea locului perfect pentru coperta albumului “Joshua Tree”, lansat cateva luni mai tarziu. Motelul a devenit celebru, un fel de Mecca a fanilor U2 si am citit acum ceva vreme ca sunt groupies care cauta cu multa speranta acel Joshua Tree, care se pare ca s-a uscat de ceva vreme. Eu sper ca macar sa-l fi transformat cineva intr-un scaun cool.

harmony-motel-sign

Joshua Tree Band

 

Corbijn a facut fotografii si in Death Valley, loc in care nu am ajuns, dar se pare ca e la fel de cald ca in Valley of Fire, unde am fost si e atat de cald, incat simti ca te inteapa tot corpul. Acolo am facut unele dintre cele mai frumoase fotografii, ai senzatia ca esti intr-o alta lume.

Valley of Fire, 52 de grade Celsius, august 2015

Valley of Fire, 52 de grade Celsius, august 2015

Mai vreau sa dorm o noapte in Nipton, sub cerul liber, langa unul dintre corturile fotografiate in iunie 2015.

corturi Nipton

de adaugat Nipton

Si as mai vrea (mai ales pentru Avi, Clint & Shlomo), sa inchiriem un RV si sa mergem pe California 1.

“The Eye has to travel”, cum zicea Diana Vreeland, iar in acest moment chiar imi este dor de desert, de palmieri, de soare si de acel bine care nu poate fi explicat in cuvinte.

O las pe Javetta Steele sa va explice, ca stie mai bine.

https://www.youtube.com/watch?v=hPPS0_rqwcw

Valley of Fire, august 2015

Valley of Fire 1

 

 

Surse foto: http://movieweb.com, http://www.movpins.com, https://en.wikipedia.org, http://www.atu2blog.com, http://www.kristiangoddard.net, arhiva personala

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here